18-01-2024

Kaluđerović: Prošla godina jedna od najuspješnijih za HG Budvanska rivijera, turizam se vratio na velika vrata

U Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” više su nego zadovoljni ostvarenim rezultatima u prethodnoj godini. Imajući u vidu najave za pred i postsezonu, iste, ako ne i bolje rezultate očekuju i u 2024. godini.


Foto: HG Budvanska rivijera/RTV Budva (printscreen)

Oni su zadovoljni proteklim praznicima, sa posebnim akcentom na doček Nove godine u hotelu “Palas” u Petrovcu koji je organizovan 17. put po redu.

Takođe, 2023. godina bila je jedna od najuspješnijih za ovu hotelsku grupaciju, kazala je za Polis, PR “Budvanske rivijera” Jelena Kaluđerović.

"U turizmu i hotelijerstvu dosta toga zavisi od tržišnih kretanja. 2023. godina će ostati upamćena po tome da se turizam vratio na velika vrata nakon korona krize, da su se gosti uželjeli putovanja i da su, uprkos nekim globalnim kretanjima i inflaciji, ipak izdvojili novac za ljetovanje i da su unaprijed planirali to svoje ljetovanje. Ove godine nisu toliko bila zastupljene "last minute" rezervacije, jednostavno ljudi su shvatili da ne žele da im ništa poremeti ljetovanje i već su unaprijed odvojili i vrijeme i sredstva. Dakle, godina će ostati upamćena po tome da su putovanja ponovo aktuelna", navela je Kaluđerović.

Ona je istakla da će se takav trend nastaviti i u 2024.

"Već sada, prema svemu onome što nam javljaju kolege iz prodaje, najave su i za ovu godinu sjajne i ove godine imaćemo, ako ne i uspješniju turisitčku sezonu", dodala je sagovornica Polisa.

Otvaranje svih hotela planirano je do kraja aprila, a Kaluđerović vjeruje da će, prema najavam, predsezona i postsezona biti izuzetno dobre, što je na kraju uvijek dobar pokazatelj kakva će biti cjelokupna turistička sezona.



M.S.