06-10-2020

Kaluđerović: Zaključeni novi ugovori vrijedni skoro pola miliona eura

Opštinska Služba za naplatu i opremanje građevinskog zemljišta koja je u prethodne tri ipo godine obezbjeđivala višemilionsko punjenje budžeta ponovo je aktivna, te je za samo nekoliko dana zaključila nove ugovore vrijedne skoro pola miliona eura.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Prethodna garnitura u Opštini Budva, prema riječima načelnika Službe, Ninoslava Kaluđerovića, nije zaključila nijedan ugovor o naplati komunalija, niti je izdala ijedno rješenje o legalizaciji bespravnih objekata.

Za razliku od njih, kako je Kaluđerović kazao za Polis, Služba za naplatu komunalija je ponovo otvorila svoje kancelarije građanima i investitorima i pokazala da rade u njihovom interesu.

"Pa smo tako u prethodnih nekoliko dana zaključili šest ili sedam novih ugovora na ukupan iznos od skoro pola miliona eura. Što znači da su investitori i građani prepoznali jednu sigurnost koju su imali u prethodnom periodu u nas kao Službu i opštinske organe, i počeli su da se rješvaju predmeti onako kako je to bilo predviđeno u skladu sa zakonskom procedurom", istakao je on.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

S ozbirom na kompletnu epidemiološku i finansijsku situaciju u Crnoj Gori, planirane aktivnosti iz prethodnog perioda biće teže realizovati, ali će, kako je kazao, pokušati da u predviđenom zakonskom roku predlože budžet po osnovu naplate komunalija koji će biti realan i ostvarljiv.

On je podsjetio da je u prethodne tri ipo godine Opština Budva, jedina Opština u Crnoj Gori koja je radila rebalanse budžeta zbog dobrih rezultata ali i odgovornog odnosa prema obavezama, ističući, da prethodna vlast u međuvremenu rebalans budžeta nije uradila kako treba.

"Tako da se još uvijek ne zna da li će se zbog preciziranja i vođenja takve politike morati raditi još jedan rebalans budžeta", rekao je Klauđerović, poručivši da ih u narednom periodu čeka mnogo posla.

"Prije svega moramo da donesemo novu Odluku o visini naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kao i izmjenu Odluke o bespravnim objektima, jer je zakon u tom dijelu u međuvremenu izmijenjen", istakao je Kaluđerović.



D.B.