31-03-2021

Kapa: Gnusna je laž da je moja stoka lutajuća

Ovim putem želim da se obratim javnosti, i da demantujem gnusne neistine koje se plasiraju kako bi naštetile meni i mojoj porodici, rekao je u saopštenju za javnost Stevo Kapa, vlasnik stoke. On je kazao da 13 godina ima konstantnu štetu te istakao da je stoka uglavnom pod nadzorom. Prema njegovim riječima, gnusna je laž da je ona lutajuća.


Foto: Arhiva

Saopštenje prenosimo integralno:

Dešavalo se da moja stoka siđe na javnu površinu, magistalni put, ali u većini slučaja, kada je moja trenutna neprisutnost posrijedi, koju koriste lica koja mene i mog sina stalno prate. Želim da navedem da je jedan od organizatora progona na mene, i moju stoku, Krsto Rađenovic utjerao moju stoku na groblje manastira Praskvica i slikao je da podigne mržnju naroda prema meni. Dana 05.12.2020 godine potvrdio je ove riječi rekavši da će opet to da uradi. Imam tri svjedoka koje sam pitao da li su čuli ovo, da mi posvjedoče.

Evo skoro godinu i po dana skoro svakodnevno organizacija ljudi tjera moju stoku po magistali, po 10km u pravcu Petrovca i Budve, ne bi li ko stradao, da mene nažao naprave, a za to su samo dva puta kažnjeni, a svaki put je meni pisana kazna, za nešto što drugi namjestaju, i sto su hvatani na djelu.

Za sve ove riječi svjedoci su mi nadlezni organi koji su svakodnevno obaviješteni od strane mene i mog sina. Tako da se pitam jesam li ja državni neprijatelj svoje države koju najviše volim i poštujem. Pozivam sve nadležne organe da stanu na put bahatim pojedincima koji bi mene sa njihovim podvalama da predstave tako. Pravda je možda malo sporija, ali, vjerujem, dostižna.