24-09-2020

Katarina Pejak specijalna gošća Novi val festivala

Muzički program vanrednog 6. izdanja Novi Val festivala obilježiće specijalna gošća Katarina Pejak iz Beograda, koja je diplomirala na Berkliju, jedno vrijeme živjela u Nešvilu, a nastupala po Evropi i Aziji. saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator ovog događaja.


Foto: Ivana Čutura

"Izvrsna kao pijanistkinja i kao interpretatorka, njena autorska muzika je mješavina džeza, bluza, a ima i elemenata alt. roka- u najkraćem uhu ugodna Amerikana. Katarina ističe Noru Džons sa jedne strane, a Toma Vejtsa sa druge, kao neke od muzičara koje veoma cijeni i čiji joj je senzibilitet blizak", napisali su u najavi nastupa.

U prvom bliskom kontaktu sa publikom u Budvi, Katarina Pejak će predstaviti pjesme i sa aktuelnog albuma "Roads That Cross", objavljenog za renomiranu njemačku etiketa Ruf Records, za koji je dobila zaslužene, više nego pozitivne kritike.

"Prvobitno planiran za vikend, zbog nepovoljnih vremenskih prilika festival NOVI VAL pomjeramo za ponedeljak veče, 28. septembra, kada će biti prikazano i pet kratkih filmova autora/ki iz cijele regije, uz podršku Turističke organizacija Budva, Filmskog centra CG i lokalnih privrednika", istakli su iz NVO Agora.