14-03-2022

Klub odbornika DPS Budva: Parlamentarna većina bila okupljena na mržnji prema DPS, bez zajedničkih ciljeva i vizije za Budvu

Politička kriza koja već skoro godinu dana potresa Budvu ovih dana dobija svoju kulminaciju nakon najavljene iznuđene ostavke predsjednika Skupštine Krsta Radovića i najave uvođenja prinudne uprave u naš grad, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS Budva.


Foto: DPS Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Podsjećamo javnost da ovaj najavljeni čin predstavlja rezultat pritiska i optužbi njegovih koalicionih partnera koji su ga u više navrata optuživali da je kršio zakon i oštetio lokalni i državni budžet, a ne čin bilo kakve lične ili moralne odgovornosti.

Da Budva kojim slučajem na čelu opštine ima odgovorne ljude danas bi pričali isključivo o adekvatnoj pripremi turističke sezone koja nam je na pragu. Međutim, umjesto toga, tema je uvođenje prinudne uprave, jer većina od 21 odbornika u lokalnom parlamentu nije u stanju da održi sjednicu skupštine Opštine, budući da se punih godinu i po ne mogu dogovoriti oko raspodjele fotelja.
Nažalost, ovakva situacija nefunkcionalnosti izvršne vlasti na lokalnom - i do skoro na državnom nivou, nije specifična samo za Budvu već i za druge primorske gradove poput Kotora i Tivta. Sve ovo posljedica je okolnosti da je parlamentarna većina sastavljena isključivo na mržnji prema DPS-u a ne na bilo kakvoj programskoj i ideološkoj saglasnosti, što mora da bude osnov svake elementarno ozbiljne političke koalicije.

Upravo zbog toga danas svjedočimo disfunkcionalnosti lokalne vlasti u ove tri opštine, ali i brutalnom partijskom zapošljavanju, gdje prednost imaju oni koji posjeduju uvjerenje da su učestvovali na litijama.

Ipak, razrješenje ove krize je na pomolu kroz skore vanredne lokalne izbore u Budvi, na kojima će građani ubjedljivo glasati za promjene i dovesti na vlast ozbiljne političke strukture i pojedince koji imaju viziju razvoja grada u narednom periodu.