10-10-2018

Knjiga vraćena u biblioteku nakon pozajmice duge 84 godine

Muškarac je izbjegao ogromnu novčanu kaznu vrativši u biblioteku knjigu koja je pozajmljena prije 84 godine, piše Sky News.

Knjiga vraćena u biblioteku nakon pozajmice duge 84 godine | Radio Televizija Budva

"Bolje kasno vratiti knjigu, nego nikad, zar ne? Imali smo slučaj da je muškarac vratio knjigu našoj biblioteci nakon što ju je njegova majka posudila davne 1934. godine kada je imala 11 godina", naveli su iz biblioteke Memorial u Louisiani.



Inače, radi se o djelu "Spoon River Anthology" autora Edgara Lee Mastersa. Knjiga je zbirka pjesama koje su u prvom licu ispjevali mrtvi stanovnici izmišljenog grada Spoon River, koje su refleksija na njihove živote i njihovu smrt.

"Čovjek je čistio kuću roditelja kada je pronašao knjigu koju je kasnije odlučio vratiti, a rekao nam je da bi to isto učinila i njegova majka da je još uvijek živa", rekao je Jackie Morales, pomoćnik direktora biblioteke Memorial.

"Mislili smo da je naslov na neki način isuviše sablastan da se ponovo pojavi nakon svih ovih godina i to baš oko Noći vještica", napisali su na Facebooku službenici biblioteke.