24-01-2024

Koja je tajna prolaska u posljednjem krugu intervjua za posao

Možda mislite da prava tajna prolaska u posljednjem krugu intervjua za posao leži u vašim vještinama i dostignućima, ali dozvolite mi da vam kažem da to nije uvijek slučaj.

Koja je tajna prolaska u posljednjem krugu intervjua za posao | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Brojni kandidati dolaze na intervju spremni da pokažu svoje znanje i da podijele sva svoja dostignuća na tom intervjuu. Oni takođe često pokušavaju da se predstave kao hladni i samouvjereni, ne želeći da odaju izgled nekoga ko je pretjerano željan pozicije za koju konkuriše.

Međutim, zapamtite ovu važnu činjenicu – menadžeri za zapošljavanje traže nekoga sa kim mogu da se povežu i ko je istinski zainteresovan za tu ulogu na poslu.

Oni žele kandidate koji na tu poziciju gledaju kao na nešto više od običnog posla, i traže ljude koji zaista žele da rade u njihovoj kompaniji i donesu novu vrijednost timu.

Iako im možda kandidat neće biti potreban tokom cijele karijere, oni žele da rade sa nekim ko odaje istinski entuzijazam i ima dobru energiju. To je ono što će vas izdvojiti od ostalih brojnih kandidata.

Dakle, kada se takmičite s drugima u finalnoj rundi, zapamtite da posjedovanje istih vještina i iskustva kao i drugi kandidati možda neće biti dovoljno. Osoba koja na kraju dobije posao je osoba koja najviše pokazuje da želi poziciju za koju konkuriše i da ima potrebne vještine za taj posao.

Takvi kandidati znaju zašto tim firme zapošljava nove ljude i kako mogu najbolje da doprinesu i pomognu u rješavanju problema. Ključno je da potrošite više vremena i energije na to da budete zainteresovani za kompaniju i poziciju posla, a ne da pokušavate da sami budete što zanimljiviji na intervjuu.

Sada ste spremni da završite taj posljednji krug intervjua! Navijam za vas!

(RTS)