29-03-2024

Komunalna policija u Budvi zapečatila osam divljih deponija

Komunalna policija u Budvi je zapečatila osam divljih deponija na području naše opštine, ali istovar građevinskog šuta nije zaustavljen. Načelnik Komunalne policije Budva, Vladan Braunović za Polis je govorio o aktivnostima koje preduzimaju tim povodom.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

Načelnik Komunalne policije za Polis je kazao da preduzimaju sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi zaustavili odlaganje čvrstog komunalnog otpada i građevinskog šuta na takozvanim divljim deponijama.

"Mi kao služba preduzimamo upravne mjere i radnje iz naših nadležnosti. Sprovodili smo upravne postupke, pečatili predmetne deponije, a u međuvremenu su podnešene i dvije krivične prijave, za sada. Tako da, mi vršimo kontrole deponija, a kad uočimo da se negdje vrši deponovanje naš komunalni inspektor sprovede upravni postupak, naloži subjektu nadzora da obustavi deponovanje i piše se prekršajni nalog. Ukoliko ne postupi po prvom zapisniku, donosi se rješenje i nakon toga se pečati predmetna deponija. A nakon toga, ako se pečat povrijedi, podnosi se krivična prijava", kazao je Braunović.


Braunović, Printscreen: YouTube/RTV Budva

On je objasnio da krivične prijave bivaju odbijene ukoliko nisu podrobno dokumentovane.

"One se šalju u Osnovno tužilaštvo u Kotoru i čekamo njihovo dalje postpanje. Moramo imati dokaze, jer mi tu dostavljamo zapisnike, fotografije, prekršajni nalog, službene zabilješke. I onda dalje šaljemo njima", dodao je Braunović.

Komunalna policija je zapečatila osam divljih deponija u protekla dva mjeseca - četiri u Markovićima, tri u Svinjištima i jednu u Lapčićima.

"Ja sam i ranije rekao da ćemo mi sprovoditi mjere i radnje do kraja i apelovao na građane da ne vrše deponovanje materijala i zemljišta", poručio je Braunović.

Načelnik Komunalne policije smatra da se ovaj višedecenijski problem ne može riješiti bez saradnje svih službi i građana.