06-04-2015

Konferencija o korišćenju upravnog prava u istragama i postupcima povodom službenih zloupotreba i korupcije

Konferencija o korišćenju upravnog prava u istragama i postupcima povodom službenih zloupotreba i korupcije počela je danas u Bečićima.

Konferencija o korišćenju upravnog prava u istragama i postupcima povodom službenih zloupotreba i korupcije | Radio Televizija Budva

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, u saradnji sa Upravnim sudom i Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije, domaćin je konferencije 6. i 7. aprila.

Otpravnik poslova Ambasade SAD B. Bix Aliu, predsjednica Upravnog suda Branka Lakočević i izvršna direktorica Centra za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije Maja Milošević govoriće na otvaranju konferencije.

„Cilj konferencije je promovisanje korišćenja upravnih postupaka za suzbijanje korupcije i službenih zloupotreba i podrška razvoju nove Agencije za sprječavanje korupcije“, saopšteno je iz američke Ambasade.

Osim obuke, na skupu će biti predstavljen i Komentar Zakona o upravnom postupku, autora Sretena Ivanovića, sudije Vrhovnog suda, koji je štampan uz podršku Ambasade SAD.