05-03-2020

Koronavirus stigao u BiH i Sloveniju

U Republici Srpskoj zabilježen je prvi slučaj lica zaraženog virusom korona, potvrdilo je ministarstvo zdravlja Republike Srpske. U Sloveniji je u srijedu otkriven prvi slučaj infekcije novim koronavirusom, saopštio je na svom Twitter profilu slovenski premijer u odlasku Marjan Šarec, a riječ je o Marokancu koji je u Sloveniju doputovao preko Italije, javlja Portal RTCG.

Koronavirus stigao u BiH i Sloveniju | Radio Televizija Budva

Foto: Beta/AP

Još nema detalja o licu koje je zaraženo, a iz ministarstva zdravlja RS za danas u 9 časova najavili su konferenciju za novinare.

U Sloveniji je nulti pacijent Marokanac koji je u Hrvatsku stigao iz Slovenije i posjetio svog doktora koji ga je poslao na infektivnu kliniku u Ljubljani, gdje mu je uzet bris i napravljen test koji se pokazao pozitivnim.

Vlada je sinoć objavila da se utvrđuju kontakti zaraženog kako bi se spriječilo širenje zaraze, a pacijent je smješten na infektivnu kliniku u Ljubljani.

Šabeder je za Slovensku televiziju kazao da je oboljeli Marokanac koji živi u Sloveniji u koju se je vratio preko Italije, gdje je najprije sletio avionom.

Kako je za Slovensku televiziju kazala Maja Sočan iz Instituta za javno zdravlje, pacijent je prema informaciji iz bolnice u koju je smješten u "dosta dobrom stanju".

Izvor: Portal RTCG