26-04-2023

Košarkaši “Bu2 - Starsa” četvrti na F8 turniru za pionire u Budvi

Završni F8 turnir u košarci za pionire održan je prethodnog vikenda u Sportskom centru "Rea" u organizaciji KK Bu2 - Stars. Prvak Crne Gore za sezonu 2022/23 je Budućnost Voli, a budvanska ekipa osvojila je četvrto mjesto, što u klubu smatraju izuzetnim uspjehom.


Budvanski košarkaši, Foto: KK Bu2 - Stars

Drugo mjesto pripalo je Galebu iz Kotora, dok je ekipa podgoričkog Juniora turnir završila na trećem mjestu.

Kako su kazali iz KK Bu2 - Stars, njihov cilj bio je da na najbolji mogući način reprezentuju klub, Budvu i jednu novu košarkašku priču.


Sa F8 turnira u Budvi, Foto: KK Bu2 - Stars

"Na samoj organizaciji turnira, po priznanju svih aktera, mogu da nam pozavide i mnoge prvoligaške ekipe i mnogo jači košarkaški brendovi. Sve je bilo bukvalno za desetku, od samog otvaranja turnira do ceremonije zatvaranja i uručenja nagrada. Prisustvo medija, selektora pionirske, mlade i A reprezentacije, čelnika Košarkaškog saveza Crne Gore, uz veliki broj publike, pokazatelj je koju je medijsku pažnju izazvala naša košarkaška priča. Organizacija i ozbiljnost koju smo pokazali kao domaćini ogroman je korak naprijed u pozicioniranju našeg kluba na crnogorskoj sceni", saopštili su iz budvanskog kluba.

Podsjetimo, završni turnir za pionire održan je od 21. do 23. aprila, a okupio je osam najboljih ekipa iz naše zemlje.


M.S.