24-12-2021

Košarkaši “Budva Basketa” maksimalni na turniru u Tuzima

Košarkaši “Budva Basketa” imali su odličan nastup na takmičenju mlađih kategorija koje je proteklog vikenda održano u Tuzima u organizaciji Košarkaškog saveza Crne Gore. Izabranici Dražena Antičevića na ovom turniru ostvarili su maksimalan skor od tri pobjede.


Foto: KK Budva Basket

Oni su savladali ekipu Pantera rezultatom 27:14, bili ubjedljivo bolji od Piva Basketa 39:11, a najneizvjesniji duel sa Juniorom riješili su svoju korist 35:31.

"Naša ekipa je pokazala izuzetnu želju, požrtvovanost i mnogo su željeli da pobjede te utakmice. Nije bilo lako, djeca su cijeli dan bila u sali, ali smogli smo snage i ostvarili sve tri pobjede", kazao je trener Dražen Antičević za Polis.


Učinak ostvaren u Tuzima prokomentarisali su i mladi košarkaši Dorijan Nrecaj i Maksim Mijović.

"Najzahtjevnija za nas je bila utakmica protiv Juniora. Tu smo se borili, jedva pobijedili. Mogli smo još bolje da odigramo, ali svakako smo zadovoljni sa rezultatima", rekao je Nrecaj.

"Iz mog ugla, mi smo stvarno dobro odigrali sva tri meča. Prva dva su bila lakša za pobjedu, ali treći je bio sa Juniorom koji su jedna od najboljih ekipa u državi. I mi i oni smo se sjajno borili u tom meču. Veoma sam zadovoljan rezultatima jer mislim da smo mi jedini koji smo ostvarili skor 3-3", istakao je Mijović.

Trener Antičević naglasio je da u mini basketu učestvuje 16 ekipa iz naše zemlje što je, prema njegovim riječima, velika stvar za našu košarku. Sljedeći turnir biće održan u našem gradu, najvjerovatnije u februaru. Ambicije domaćina su visoke.



M.S.