12-03-2020

Košarkaši Budva Basketa u naletu, pao i Mornar kod kuće

Košarkaši "Budva Basket"-a pobijedili su kod kuće favorizovanu ekipu "Mornara" sa 78:73 u meču 17. kola Prve juniorske lige. Duel je odigran sinoć u sali "Druge osnovne škole".


Foto: KK Budva Basket

Trener "Budva Basket"-a Dražen Antičević izjavio je za naš portal da je izuzetno zadovoljan utakmicom sa Baranima, te da su zalaganje i želja momaka bili su na visokom nivou.

"Momci su u potpunosti ispoštovali dogovor prije meča . Uspjeli smo da zaustavimo, iskontrolišemo tranziciju "Mornara" koja je njihovo najjače oružje .Takođe, uspijeli smo da iskontrolišemo i defanzivni skok ,što je za našu igru i sigurnost u napadu bilo jako bitno", rekao je Antičević i dodao da su njegovi izabranici takođe nalazili prava rješenja za zonski presing rivala.

"Očekivali smo takvu njihovu odbranu i kroz treninge smo se spremili za to. Pobjeda jos više dobija na značaju znajući kvalitet "Mornara" koji se bori za završni turnir lige".

Do osme pobjede u šampionatu, "Budvu" je predvodio Božović sa 21 poenom, a dvocifreni su bili još Pejović i Dubravčević koji su postigli 15 odnosno 19.

Kod gostiju najbolji je bio Živanović sa 26 poena.

Izabranici trenera Antičevića zauzimaju šesto mjesto na tabeli prvenstva koje broji deset ekipa.

Kako su kazali iz budvanskog kluba, pobjedu nad Baranima posvećuju saigraču Milanu Crnogorcu koji, zbog povrede, do kraja sezone neće biti u prilici da im pomogne na terenu. Uprava, stručni štab i saigrači Crnogorcu žele brz oporavak.

M.S.