19-12-2020

Kovačević: Prava Budva poziva na dijalog o hitnom konstituisanju lokalnih institucija

Prošlo je nešto više od 100 dana od velike avgustovske pobjede. Vlast na državnom nivou dobija svoje konačne obrise, većina opština u kojima su tada bili lokalni izbori formirala je svoje organe, a Budva i dalje nema konstituisanu lokalnu vlast, saopštio je član IO Prave Budva Milan Kovačević.



Kako je kazao, prvo što pobjedničke koalicije i stranke treba da urade jeste da se zapitaju da li naš grad zaslužuje ovakav status.

"Da li naši sugrađani zaslužuju da nemaju nešto za šta su se borili, izborili i u krajnjem - zaslužili? Grad koji se godinu dana najviše isticao u borbi protiv bivšeg režima, čije su ulice bukvalno krvarile krajem mjeseca juna, kada su se naši sugrađani suočavali i sa ugroženošću po zdravlje i živote, ne posustajući nijednog trenutka, danas zauzvrat ne dobijaju pravo na uživanje svojih građanskih sloboda i na suštinsko funkcionisanje opštine", ocijelio je Kovačević.

On je dodao da Prava Budva podsjeća i poziva na dijalog čija će jedina tema biti hitno konstituisanje lokalnih institucija kako bi se život u gradu normalizovao.

"Podsjećamo da je to iz ugla naših sugrađana vrlo jednostavno. Svakodnevno imamo prilike da čujemo njihove konstatacije o toj jednostavnosti formiranja vlasti. Ne smijemo dozvoliti da se oni ijednog trenutka osjete izigranim ili iznevjerenim baš zbog žrtve koju su podnijeli. Takođe, ne smije se zanemariti ni činjenica da mnoge porodice mogu biti egzistencijalno ugrožene obzirom da se produžavanjem ovakvog statusa lokalnih službi dovodi u pitanje i eventualna redovna isplata zarada", stoji u saopštenju.

Prema njegovim riječima, obaveza koju imaju prema građanima treba da ih okupi oko cilja koji je zajednički.

"Sve različitosti i neslaganja u ovom trenutku treba ostaviti po strani i usredsrijediti se na ispunjavanje zadataka koje smo obećali i preuzeli na sebe. U situaciji u kojoj se opština nalazi, sa jednom izgubljenom turističkom sezonom, u jeku borbe sa pandemijom, ne smijemo dodatno usložnjavati finansijsko stanje. Pred nama je možda i najteža godina u modernoj istoriji grada i u takvoj situaciji svaki izgubljeni radni ran predstavlja previše neodgovornosti", zaključio je Kovačević.