20-08-2020

Kraj "Igre prestola" je izmijenjen tokom snimanja

Kraj serije "Igra prestola" je izmijenjen, a glumci su sudbine svojih likova otkrili tek na premijeri. Evo kako je trebalo da izgleda kontroverzna epizoda "Zvona".


Printscreen: Youtube

Posljednja sezona "Igre prestola" je razočarala i razbesnila sve fanove serije i knjiga. Fanovima je najviše smetala činjenica da je Deneris, naglo, u pretposljednjoj epizodi postala negativac cijele serije. Tada su autori tvrdili da su ovaj preokret planirali godinama, piše Objektiv.

Međutim, sada je fanove razljutila vest da se scenario za epizodu "Zvona" koji je arhiviran u fondaciji "Writer’s Guild of America" i onaj koji su glumci čitali znatno razlikuje od epizode koju smo mi vidjeli. Ovo je otkrio jutjuber "The Dragon Demands", a pretpostavlja se i da je sam kraj promijenjen u posljednjem času.

U scenariju koji su glumci vidjeli eksplicitno je objašnjeno da Deneris nije poludjela. U epizodi koja je emitovana vidimo kako Deni potpuno izgubi razum nakon što se Sersej preda i namjerno napada civile i njen zmaj uspijeva da spali gotovo cijeli grad.



Međutim, u tekstu je navedeno da Deneris napada Lenisterove vojnike, koji koriste civile kao ljudske štitove. Ovaj koncept je objašnjen u četvrtoj epizodi, svi su sigurni da Sersej može da koristi civile kao ljudske štitove i da tako pobijedi, zato što je mislila da će to da spreči Deneris da napadne.

Scenario jasno navodi da je ogroman požar u gradu rezultat eksplozija zelenog plamena, koje je Deneris slučajno pokrenula kada je napala vojnike. Ovo tvrde i ljudi zaduženi za specijalne efekte, koji su kazali da su u posljednjem trenutku morali zelenu vatru da prepravljaju u vatru zmaja. Veliki požar i smrt civila je trebalo da bude greška, a ne rezultat njenog ludila.


Foto: IMDB

Fanove su dodatno rasrdili komentari Emilije Klark koja nije imala priliku da vidi kako će scene izgledati. Sve scene je ona snimala sama, svi ostali specijalni efekti su dodati kasnije, tako da nije znala kako će se scena odigrati. U nekoliko intervjua izgledalo je kao da Emilija opisuje epizodu koju nismo imali prilike da pogledamo.

Takođe, naglasila je u komentarisanom izdanju posljednje epizode, da joj nije bilo jasno zašto je Džon Snou toliko bijesan na Deni. Nije joj bilo jasno šta je tačno njen lik uradio, zato što je sve izmijenjeno u postprodukciji. Saznala je za Denerisinu okrutnost tek kada je pogledala gotovu epizodu pred publikom.

Fanovi smatraju da je priča potpuno izmijenjena između snimanja pretposljednje i posljednje epizode. Pretpostavlja se da je izmijenjena i sudbina drugih likova, ali još uvijek se ne zna na koji način, piše Objektiv.


Izvor: DDL