08-01-2018

Krapović: Ako ne dobijemo lijepo uredjen i funkcionalan trotoar u Mediteranskoj ulici, ugovor će biti raskinut sa posledicama po izvodjača

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović obratio se saopštenjem za javnost, povodom izgradnje i uređenja trotoara u Mediteranskoj ulici.

Krapović: Ako ne dobijemo lijepo uredjen i funkcionalan trotoar u Mediteranskoj ulici, ugovor će biti raskinut sa posledicama po izvodjača | Radio Televizija Budva

"Poštovani građani Budve, obzirom da sam u poslednje vrijeme zatrpan porukama gradjana Budve da izgradnja trotoara u Mediteranskoj ulici ne ide kako treba, prinudjen sam i javno da reagujem i umirim sve zainteresovane.

Prije svega, moram da naglasim da sam se i ranije interesovao jer mi je skrenuta pažnja na ovaj problem, i da sam tada na licu mjesta dobio uvjeravanja da će ipak po završetku posla i svih predvidjenih radova sve biti u redu. Sada poštovani gradjani je potpuno jasno da uredjeni trotoar koji treba svi zajedno dobijemo za novac koji ulažemo, ukoliko se se sa ovim izvodjačem i na ovaj način to završi, nećemo dobiti. Tada sam na licu mjesta jasno rekao ljudima koji predstavljaju izvodjača da dok sve ne bude kako treba neće dobiti ni jedan cent gradjana Budve. Moram da kažem da je posao procijenjene vrijednosti 43 000 eura dobijen u skladu sa zakonom, i da ga je u otvorenom postupku javne nabavke dobila firma „ASFALT -BETON GRADNJA“ DOO iz Podgorice koja je ponudila 36 000 eura. Nadzor nad realizacijom ovog posla je dobila firma DING doo iz Podgorice. Opština Budva će kao naručilac posla budno pratiti i izvodjača i nadzor, u sledećih nekoliko dana ćemo vidjeti kako će i u kojem smjeru ovaj posao ići i ako bude kao i do sada, ako po završetku posla ne budemo dobili lijepo uredjen i funkcionalan trotoar, ugovor će biti raskinut sa svim posledicama po izvodjača. Takodje, u 2018oj godini planiramo veliki broj poslova i investicija,povući ćemo sve poteze kako bismo u tim nabavkama dobili kredibilne izvodjače,svi koji dobiju posao u Budvi će ga morati privesti kraju kako treba.Uz to probaćemo da animiramo što veći broj firmi iz Crne Gore, da se javljaju na pozive Opštine Budva i probaćemo da im ulijemo sigurnost koju u Budvi do dolaska nove vlasti nijesu imali. Sve mora biti plaćeno u potpunosti i na vrijeme, i to Opština Budva javno garantuje svim izvodjačima, ali isto tako svi poslovi moraju biti uradjeni u rokovima i po najvećim standardima.

I na kraju naravno najvažnije, svi poslovi moraju biti dobijeni u skladu sa zakonima Crne Gore i jednoj potpuno transparentnoj proceduri kako bi se izbjegle bilo kakve spekulacije i zloupotrebe. Opština Budva to jasno i javno garantuje gradjanima,gradjani Budve to plaćaju i za svoj novac moraju dobiti najbolje. Mi ćemo im to obezbjediti, jer to je naš posao" - navodi se u saopštenju, koje potpisuje predsjedenik opštine Budva Dragan Krapović.