19-10-2022

Krapović: Budvi su potrebni novi, moćniji i razvojni projekti, a ne samo rekonstrukcije postojećih

Realizacijom projekta Arterija Budve ili Budva ARTery, nove promenade na koritu Grđevice, naš grad bi dobio savremenu promenadu sa više manjih trgova, odnosno otvorenih amfiteatara koji će nositi imena znamenitih Budvanki i Budvana, poručio je nosilac liste „Idemo ljudi - Demokrate – Demos“ Dragan Krapović.


Foto: Demokrate Budva

Kako je kazao, na promenadi je takođe predviđen i posebno osmišljeni prostor za djecu, kao i kontrolisani i uređeni komercijalni dio za prodaju lokalnih suvenira, slika i sličnih djelatnosti.

"Ideja predstavlja moderno rješenje da se se korito Grđevice u dužini od 1.6 kilometara poploča, sa propratnim zelenim oazama i biciklističkom stazom, a sa namjerom da bude pješački koridor. Smatramo da ćemo ovim projektom oživjeti ovaj dio grada, poboljštati pješačku komunikaciju i spojiti budvansku zaobilaznicu i Maine sa Slovenskom plažom pa tako dati novu ekonomsku vrijednost objektim duž ove promenade. Svakim novim projektom borimo se da naša Budva bude urednije, atraktivnije i bolje mjesto za njene građane! Zato, do pobjede zaokružite broj 5!", istakao je Krapović.