20-06-2024

Krapović o Skočiđevojci: Ono što nije pošlo za rukom vladama DPS-a, lako je ostvarivo ekipi oko Odovića

“Od projekta MIA, preko desetina saglasnosti za gradnju 'investitorima' koji su nekada važili za strateške partnere DPS-a (nagađate čiji su partneri danas), do projekta Skočiđevojka, sve ima isti imenitelj - zloupotreba, kršenje zakona i flagrantna korupcija! Institucije su na potezu, države ili ima, ili nema, sredina ne postoji”, rekao je ministar

Krapović o Skočiđevojci: Ono što nije pošlo za rukom vladama DPS-a, lako je ostvarivo ekipi oko Odovića | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Najnovija saglasnost izdata za lokaciju Skočiđevojka predstavlja prvorazredni skandal i vrhunac besramnog odnosa Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine prema Budvi, mojim sugrađanima i našim turistima.

To je naveo bivši predsjednik Opštine Budva, ministar odbrane Dragan Krapović.

“Nestvarno, ali je po svoj prilici tačno ustvrditi da sve ono što čak nije pošlo za rukom ni prethodnim Vladama DPS-a izgleda da je lako ostvarivo ekipi predvođenoj ministrom Odovićem, koja ekspresno, za samo nekoliko mjeseci, završava i odobrava sve sumnjive investicije u Budvi i to protivno crnogorskim zakonima i opštim interesima. Moje dugogodišnje iskustvo u politici, naročito na mjestu predsjednika opštine Budva, mi omogućava da vrlo dobro sagledavam goruća pitanja koja opterećuju naš grad poput problematike građenja, zloupotreba i pranja novca ali i da zaključim da sve aktivnosti pomenutog ministarsta su, po svoj prilici, usmjerene isključivo na te aktivnosti,ali ne u cilju zaštite opšteg interesa, već isključivo pojedinačnog i partikularnog”, istakao je Krapović.

Ovakvo postupanje Ministarstva, kako je dodao, upravo ima za cilj stvaranje urbanističkog haosa, ugrožavanje životne sredine i dalju betonizaciju budvanskih prirodnih bogatstava koja su, "izgleda, glavni plijen" kojima lični interes treba da pobijedi opšti.

“Od projekta MIA, preko desetina saglasnosti za gradnju 'investitorima' koji su nekada važili za strateške partnere DPS-a (nagađate čiji su partneri danas), do projekta Skočiđevojka, sve ima isti imenitelj - zloupotreba, kršenje zakona i flagrantna korupcija! Institucije su na potezu, države ili ima, ili nema, sredina ne postoji”, zaključio je Krapović.


Izvor: Vijesti