03-05-2023

Krapović: Otvaranje Svetog Stefana bi mogao da bude veliki impuls za ovu turističku sezonu

Želim da pozdravim napore Vlade Crne Gore i investitora da postignu neophodan dogovor, kako bi ovog ljeta Sveti Stefan bio otvoren u punom kapacitetu. Otvaranje Svetog Stefana bi mogao da bude veliki impuls za ovu turističku sezonu, u pozitivnom smislu naravno, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović.


Foto: Demokratska Crna Gora

"Kažem mogao bi da bude, jer prema informacijama sa kojima raspolažem, Sveti Stefan neće biti otvoren, već samo Miločer, Spa centar i plaže u posebnom režimu korišićenja, što je takođe veoma pozitivno, ali se ne može nazvati otvaranjem Svetog Stefana!", kazao je Krapović.

On je rekao da želi da afirmiše ambijet dijaloga i dogovora Vlade i investitora, jer je to, kako smatra, pravilan i odgovoran pristup.

Međutim, Krapović naglašava da još uvijek nema razloga za pretjeranu radost.

"Ne treba zaboraviti to da i dalje imamo vrlo težak i po državu vrlo opasan arbitražni postupak koji je u toku, tako da je današnji dogovor samo mali korak u pravom smjeru", dodao je Krapović.

On je ocijenio da je cijeli potez Paštrovića o kojem je riječ u opasnosti od urušavanja univerzalnih vrijednosti u svakom smislu.

"Počev od kulturno-istorijskog, pa do zaštite životne sredine, što je veoma jasno argumentovala organizacija Evropa Nostra, koja se bavi zaštitom kulturnog i prirodnog bogastva Evrope", podsjetio je poslanik Demokratske Crne Gore.

Kako je predložio, za konačan i održiv dogovor, te za rješavanje problema na Svetom Stefanu i Paštrovićima, potrebno je da domicilno stanovništvo bude upoznato i uključeno, kao i da njihovi stavovi i interesi budu uvaženi u najvećoj mogućoj mjeri.

"Samo zadovoljno domaće stanovništvo može stvoriti dobar ambijent za investicije i turizam! U turizmu odavno važi maksima, da nema zadovoljnog gosta bez uvaženog i zadovoljnog domaćina!", zaključio je Krapović.