18-01-2024

Krapović: Ponosan sam i zadovoljan odlukom Međunarodnog arbitražnog suda u Ženevi

"Izražavam ponos i veliko zadovoljstvo odlukom Međunarodnog arbitražnog suda u Ženevi, koji je prihvatio dokaze i vještačenja Opštine Budva, te time odbio zahtjev koncerna WTE/EVN", navodi se u saopštenju Dragana Krapovića, potpredsjednika OO Demokrate Budva.

Krapović: Ponosan sam i zadovoljan odlukom Međunarodnog arbitražnog suda u Ženevi | Radio Televizija Budva

Kako je istakao ovu veliku pobjedu, dijelom doživljav i kao svoju ličnu.

"Ovu veliku pobjedu, dijelom doživljavam i kao svoju ličnu, budući da sam od samog početka posvetio posebnu pažnju rješavanju ovog ogromnog izazova koji je prijetio da potpuno blokira Opštinu Budva i slobodno mogu reći čitavu Crnu Goru. Nevažno od funkcije koju sam pokrivao, da li predsjednika Opštine ili poslanika, ulagao sam velike napore kako bih zaštitio interese Budve. Na kraju sam i sam svjedočio pred arbitrima kao svjedok Opštine Budva i time bio jedini predsjednik koji je, na takav način, uzeo učešće u postupku", navodi se u saopštenju.

Podsjetio je i na tada kako je kazao poražavajući odnos 41. Vlade prema Opštini Budva i pomenutom problemu.

"Koji je možda jedan od najdrastičnijih primjera oholosti, nemara i shvatanja javnog interasa tadašnjeg režima. Sama činjenica da je tadašnja Vlada odlučila da dobrovoljno plati garancije, i time da dodatan doprinos pravnom i ekonomskom haosu ovog koruptivnog posla, najbolje svjedoči o nedostatku državničke hrabrosti. Žalosno je da je isti stepen kukavičluka važio i za tadašnje Specijalno državno tužilaštvo", kazao je Krapović.

Kako napominje korektnosti radi, ističe da su tada jedinu iskrenu podršku zaštiti državnih interesa Crne Gore imali od ministra finansija, gospodina Darka Radunovića.

"Na kraju, želim da čestitam prof. dr Jozeu Duhovniku, svim kolegama iz Opštine Budva koji su neumorno i posvećeno radili na ovom predmetu, svim advokatima koji su u raznim fazama bili involvirani u odbranu interesa građana Budve i mojim sugrađanima na ovoj istorijskoj pobjedi za naš grad, za našu Budvu! Ovom presudom anuliramo i arbitražu vezano za falsifikovanu i nezakonitu lokalnu garanciju i konačno stavljamo tačku na ovaj problem, dok istovremeno pozivam SDT da ponovo pokrene postupke i izviđaje kako bi pravda bila zadovoljena. Budvi su potrebne velike pobjede i uvjeren sam da krećemo dalje u bolje sjutra", zaključuje Krapović u svom saopštenju.