17-01-2023

Krapović: Slučaj novinara Jova Martinovića definicija pravnog progona i zloupotrebe tužilačke funkcije

Slučaj novinara Jova Martinovića je definicija pravnog progona i zloupotrebe tužilačke funkcije, poručio je potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović.


Foto: Demokratska Crna Gora

Tako nešto je, kako je naveo, moglo da se desi jedino u nekada zarobljenoj Crnoj Gori.

"A i sam sam se našao na dirigovanom udaru Specijalnog policijskog odeljenja i SDT-a i to kao potpredsjednik opozicione partije u sred izborne kampanje 2020. godine, zbog odbrane Ustava Crne Gore, demokratije i izborne volje gradjana Budve! Nisam prošao dugotrajni pritvor kao Martinović, te mogu samo da zamislim koliko se ponosno Jovo danas osjeća nakon golgote koju je prošao i zato želim javno da mu čestitam na oslobađajućoj presudi", kazao je Krapović.

On je ocijenio da je bivši SDT kriminalno leglo.

"Zato su danas neki tužioci u Spužu, a neki će tek biti, zajedno sa kolegama iz policije koji su služili kriminalnim klanovima i bivšem režimu. Ako to ne bude epilog cijele te sramne priče, ne bilo nas, ne zbog revanša ili osvete, već da se ovakve sramne epizode više nikada ne bi ponovile u Crnoj Gori!", dodao je Krapović.

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore apeluje na državne organe koji, kako ističe, sada rade po Ustavu i zakonu, da slučajeve progona novinara i svih drugih, dovedu do valjanog pravosudnog i institucionalnog epiloga.

"Poštovani građani, budite spokojni, vrijeme partijskih tužilaca, pitomaca krimilanih klanova okićenih stanovima je prošlo i neće se vratiti. Toliko Crnoj Gori moramo garantovati!", zaključio je Krapović.