16-10-2018

Krapović: Volio bih da više pažnje posvetimo održivom turizmu

Predsjednik opštine Budva, Dragan Krapović gostujući u Jutarnjem programu TV Budva sagledao je problem saobraćajnih gužvi i nagovjestio postojeća riješenja kako bi se situacija popravila.

Krapović: Volio bih da više pažnje posvetimo održivom turizmu | Radio Televizija Budva

Prema riječima Krapovića problem saobraćajnih gužvi tokom ljeta u Budvi prepoznat je kao gorući.

"Saobraćajne gužve karakteristične su za sve turističke gradove na Jadranu. Situacija jeste bolja, nije idealna ali je bolja. Povukli smo neke poteze koji su urodili plodom.Jedan od tih je da izletnički autobusi više nisu na mjestu na kojem su bili, u samom centru grada i msilim da je to značajno rasteretilo centar", kazao je Krapović.



Zaobilzanica od Markovića do Jaza pominjala se ranije kao rješenje koje bi olakšalo protok saobraćaja u sezoni.

"To je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore.Kako sam upoznat bilo je više opcija, posljednja je zaobilzanici Brajići na Kalač i to će rješenje koštati jako puno, ali je neophodno. Nadam se da će taj projekat što prije biti započet i završen" istakao je Krapović i dodao da bi voljeo da Budva bude jedno smirenije mjesto.

"Volio bih da naš grad bude malo mirniji, da više pažnje posvetimo održivom razvoju, primjerenom turizmu, vrijeme je da se krene strateškim putem, i nadam se da će svi učestvovati u tome", naglasio je Krapović.

Ako postoji volje biće i načina da Budva uprkos brojnim potrebama bude grad u kojem će se svi lijepo osjećati.