31-07-2020

Krevet dizajniran za gejmere

Gejmerski krevet je proizvod japanske kompanije Bauhutte. Primarna funkcija je mogućnost igranja u ležećem položaju, ali krevet objedinjuje funkciju stolice i stola.

Krevet dizajniran za gejmere | Radio Televizija Budva

Igrači zahvaljujući krevetu od ranog jutra mogu uživati u omiljenim igrama ili zaspati bez velikog napora neposredno po završetku avanture.

Gejmerski krevet izgleda kao i svaki drugi, ali se na njemu nalaze brojni korisni dodaci.

U podnožju je platforma na koju mogu stati dva monitora, nekoliko zvučnika i dupli držači za čaše. Sa strane se nalazi držač za slušalice koje se mogu odložiti na lijevom rubu kreveta. Ovaj detalj sprječava potpunu lijenost igrača, jer do slušalica mogu doći samo ako napuste ležeći položaj i sjednu na krevet.



Iza jastuka se nalazi pokretna polica, a dizajn se savršeno uklapa s glavnim dijelom kreveta. Na njoj se može smjestiti piće, grickalice, joystick, ali i slušalice ako je ustajanje previše naporno. U paketu s krevetom dolazi i gejmerski pokrivač, piše PC gamer.

S desne strane pokretne police nalazi se podesivi držač za mobitel. Igrač ga može postaviti tako da pametni uređaj uvijek bude u vidokrugu. Na polici ima mjesta za sat, ali i higijenska sredstva kao što su losion i maramice. Zanos igranja nekada može trajati satima, ali to ne smije utjecati na gejmera da se potpuno zapusti.

Gejmerski krevet može biti veoma koristan igračima koji imaju problema s kretanjem. Stvara doživljaj potpunog komfora tokom igranja, ali dizajneri još uvijek nisu osmislili rješenje koje bi moglo zamijeniti odlazak u toalet.


Izvor: Noob.ba