15-06-2020

Krivične prijave protiv odgovornih za skupove održane mimo mjera NKT-a

Policija će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih osoba za javna okupljanja koja su održana 14. juna suprotno propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela, za krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarane bolesti, saopšteno je iz Uprave policije.



Budvanska policija će, kako se navodi u saopštenju, podnijeti krivičnu prijavu protiv B.R., lica odgovornog za javno okupljanje u Budvi zbog kršenja mjere NKT-a.

"Policija u Podgorici lišila je slobode M.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, na način što je organizovao javno okupljanje u pokretu kojem je prisustvovalo po procjenama policije, oko 8.500 građana što je suprotno mjeri NKT-a o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima. Tužilac je za M.Š. donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istagu. Zbog sumnje da je počinio isto djelo lišen je slobode i Ž.Ć. koji je organizator javnog okupljanja u Danilovgradu kojem je prisustvovalo oko 350 građana. Nakon saslušanja nadležni tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu", navodi se u saopštenju.

Barska policija je, kako se navodi, podnijela krivične prijave protiv M.P i S.Z. zbog organizovanja javnih okupljanja u Baru i Sutomoru mimo propisanih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarane bolesti.

Dodaje se da će policija u Pljevljima zbog javnog okupljanja u pokretu u ovom gradu podnijeti krivičnu prijavu protiv S.J. i B.S. za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Službenici Centra bezbjednosti Berane prikupili su obavještenja od organizatora na okolnosti javnog okupljanja u Beranama i spisi predmeta su dostavljeni nadležnom tužilšatvu. Od organizatora javnog okupljanja u Bijelom Polju D.P. policija je prikupila obavještenja koja su dostavljena nadležnom tužiocu koji se izjasnio da u radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Osim toga, policija je u Nikšiću zbog javnog okupljanja na ove oklonosti prikupila obavještenja od M.A. i M.T. Predmet će biti dostavljen tužilašatvu na ocjenu i mišljenje.