14-12-2022

Krsmanović: Broj korisnika Narodne kuhinje se značajno smanjio, a prosjek je oko 45 obroka

U odnosu na početak rada u februaru 2021. broj korisnika Narodne kuhinje se značajno smanjio, pa se sada u prosjeku izdaje 45 obroka. Sve namirnice su svježe i kvalitene, a pored zadovoljnih korisnika, benifit imaju učenici i profesori SMŠ Danilo Kiš, jer im je na taj način omoguućena kvalitetna praksa, kazao je za Polis koordinator Narodne kuhinje Bogdan Krsmanović.


Foto: Arhiva

"Mi svaki dan radimo od ponedjeljka do petka, a cifra koja diktira jeste 45 obroka koji se u prosjeku dnevno izdaju. Neki put se desi da neko ne dođe, neki put dođe malo više ljudi ali ui suštini 45 je neki prosjek. Kao što ste čuli, mi smo počeli sa radom od februara mjeseca i to jako lijepo. Definitivno su svi naši korisnici zadovoljni, dajemo kvalitetan obrok i mislim da je to prava stvar što je Opština napravila kao nosilac čitavog projekta", istako je Krsmanović u Polisu.


Foto: Printscreen

Obroci su raznovrsni i spremaju se uvijek od svježih namirnica tako da nema primjedbi od strane korioosnika, kaže Krsmanović.

"Zaista se trudimo da budemo kvalitetni i da dajemo toplo jelo. Svaki dan korisnici dobijaju jelo sa prilogom uz to salatu i hleb, a utoprkom i četvrtkom voće ili kolač. Ono što je jako bitno jeste da nemamo za sada nekih primjedbi, trudimo se da svaki dan budu različita jela i da su obroci obilni. Ponedeljkom imamo trebovanje koje nam stiže, svježe i po porudžbini i sve funkcioniše onako kako treba. Nadam se da će to i trajati i da će biti kao što smo se dogovorili na samom početku", istakao je on.

Broj korisnika smanjen je u odnosu na periodu od prošle godine kada je kuhinja počela sa radom.

"Ja sam rekao da smo mi u početnoj fazi imali mnogo veći broj obroka, međutim nešto se promijenilo jer smo mi imali odlazak Narodne kuhinje iz naše škole, te smo je nanovo vratili i tu se ta cifra ustalila i mislim da je to sada nešto što ostaje onako kako jeste. Vidjećemo od Nove godine kako će to biti jer se potpisuje novi ugovor i ono što je zaista značajno jeste da mi našim učenicima na taj način omogućavamo kvalitetnu praksu i to je dalo obostrani efekat", kazao je on.

Podsjećamo, kada je otvorena Narodna kuhinja broj korisnika bio je oko 150.

D.Č.