07-04-2021

Krsmanović: Narodnoj kuhinji nedostaju rashladni uređaji, police i radni stolovi

Bilo bi korisno da imamo ove elemente kako bi hrana koja se donira Narodnoj kuhinji trajala duže i imala gdje da se skladišti. Nabavkom radnih stolova mogli bismo da uključimo još učenika kulunarstva u pripremu obroka za korisnike jer je to najbolja praksa za njihovo buduće zanimanje, kazao je za Portal RTV Budva Bogdan Krsmanović, koordinator Narodne kuhinje.

Krsmanović: Narodnoj kuhinji nedostaju rashladni uređaji, police i radni stolovi | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Opština Budva je kao nosilac projekta Narodne kuhinje uložila sredstva kako bi se obezbijedili osnovni uslovi za rad, uključujući i nabavku termičkog bloka. Donacije u hrani pristižu redovno, a ono što nedostaje su elementi koji će olakšati skladištenje i čuvanje namirnica.

"Takođe bi volio da imamo još nekoliko radnih stolova kako bi pružili šansu većem broju učenika kulinarstva da se obučava u pripremi obroka, jer sada možemo da angažujemo najviše njih petoro," kazao je Krsmanović.

U Budvi 40 porodica na ivici egzistencije

Da je ovaj humanitarni projekat koji je pokrenula Opština Budva u potpunosti opravdan govori i podatak da trenutno u Budvi postoji oko 40 porodica, sa oko 150 članova koje nemaju novca ni za hleb.

"Naši korisnici su zadovolji , a i svi mi zajedno sa njima. Moram da istaknem da smo za ova dva mjeseca dobili veliki broj donatora kako iz privrede tako i individualno. Hvala svim marketima, posebno Megi koja nam pomaže svake nedjelje i naravno Opštini koja stoji iza nas kao stožer i podrška u svemu", istakao je Krsmanović.

Narodna kuhinja nalazi se u sklopu restorana SMŠ "Danilo Kiš", a obroke ditribuira svakodnevno korisnicima koji se prethodno prijavljuju Crvenom krstu Budve.

J.M.