08-05-2024

KUD „Kanjoš“ i potpredsjednica Jasna Dokić ugostili folklorno društvo Viglatores sa Krita

KUD „Kanjoš“ i potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić ugostili su danas u sali SO Budva folklorno društvo Viglatores sa ostrva Krit, grada Hanja.

KUD „Kanjoš“ i potpredsjednica Jasna Dokić ugostili folklorno društvo Viglatores sa Krita | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/D.Č.

Riječi dobrodošlice prva im je uputila Jasna Dokić i istakla da joj je posebno drago što su kulturno-umjetnička društva izgradila čvrst prijateljski odnos.

"Zadovoljstvo mi je da vas danas pozdravim i poželim vam dobrodošlicu u ime Opštine Budva. Izuzetno mi je drago što su naša kulturno-umjetnička društva izgradila čvrst prijateljski odnos, solidarnosti i saradnje i što imamo priliku da razmjenjujemo iskustva sa zemljom koja ima veoma bogatu kulturnu tradiciju. Želimo vam prijatan boravak u našem gradu", kazala je Dokić.

"Sinoć smo došli u Budvu i od trenutka kada smo stigli osjećamo da smo veoma lijepo prihvaćeni i osjećamo se dobrodošlim. Dosta nas Stari grad podsjeća na Stari grad Hanje. Vidi se venecijanski stil gradnje i mnogo je lijepo, čak za prvi utisak fantastično", prenijeli su utiske za naš portal predstavnici folklornog ansambla Josif Viglakis i Dragoslav Petrović.



Oni su perfektni ljudi i sami po sebi imaju puno lijepe energije koja se osjeća među ljudima. Tu energiju smo osjetili u grade Hanje i nama je bila obaveza da to gostoprimstvo i domaćinstvo uzvratimo. Lijepo je krenulo, a od sjutra imamo jako bitne aktivnosti, obilazak kulturno-istorijskih spomenika i lijepih stvcari naše Crne Gore. Što se tiče folklora, mi ćemo na našem trgu to objediniti u petak, u 18 časova", istakao je menadžer KUD Kanjoš-a Željko Srdanović.

U programu će učestvovati Folklorno Društvo "Viglatores", dječiji i seniorski ansambl KUD "Kanjoš", kao i KUD "Nikola Đurković" iz Kotora.