09-07-2024

Kuljača i Milenković na prijemu kod potpredsjednice Dokić

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić danas je u svom kabinetu organizovala prijem za mlade plivače Jovanu Kuljaču i Miloša Milenkovića kao i njihovog trenera Danijelu Franetu, poželjevši im puno uspjeha na Olimpijskim igrama.


Foto: Portal RTV Budva

Jovana Kuljača (20) i Miloš Milenković (18), članovi su plivačkog kluba Budva, učesnici posljednjeg Svjetskog i Evropskog prvenstva, a 33. Ljetnje Olimpijske igre biće njihov debi na najvećoj sporstkoj smotri. Jelena će se takmičiti u disciplini 50 metara slobodnim stilom, a Miloš na 100 metara leptir stilom.

"Meni je veliko zadovoljstvo da kao potpredsjednica Opštine imam tu čast da ugostim mladu generaciju Budvana Jovanu i Miloša, djecu koja su svojim radom, talentom i podrškom njihove trenerke Danijele uspjeli da ostvare snove, odu na Olimpijadu i budu učesnici među najboljim takmičarima. Tu su naravno i Bojana Gojković, upoznati smo da su Lazović i Đurđić selektovani da budu dio reperezentacije koja će nas predstavljati na Olimpijskim igrama. Zadovoljstvo je zaista veliko", kazala je Dokić na današnjem prijemu.

Milenković je kazao da se osjeća motivisanije kada zna da se Opština i država trude da im pruže uslove.

"Na nama je da otplivamo što bolje i da napravimo što bolje rezultate i da predstavimo ovaj grad i ovu državu na najboljem nivou. Svake noći kad legnem da spavam uvijek zamišljam bazen u Parizu i naravno to mi pomaže da suzbijem tremu jer bez te vizuelizacije i razmišljanja došao bih tamo i iznenadio bih se
i odatle zapravo najviše treme dolazi", rekao je.

Nekoliko dana pred put Kuljača razmišlja o tome da što bolje otpliva.

"To svi očekuju od mene, da dam sve od sebe i nadam se još jednom državnom rekordu zato što znam da mogu i spremna sam za to. Podrška Opštine Budva mnogo nam znači jer imamo uslove koji bi iskreno mogli da budu i bolji, ali ne žalimo se. Ja sam trebala da idem u Ameriku u septembru, ali ponudu nisam prihvatila, pa se nadam da ću poslije Olimpijade dobiti još neku ponudu i otići odavde to je neki plan", kazala je ona.

Franetina želja je bila da je njeni učenici nadmaše, što su i uradili, ponosno je istakla.

"Ovo je prvi put u istoriji našeg kluba i grada što se tiče plivanja da su oba plivača iz Budve. To sve daje jedan značaj i zato smo danas ovdje i želim da se zahvalim od sveg srca jer ovo nama jako puno znači. Ovo je jedan dokaz da naš rad nije uzaludan ali i jedna dodatna obaveza da u budućnosti dajemo još više od sebe. Moram da naglasim da su oni jako mladi, mislim da je ovo tek jedan početak za njih i da svi zajedno kad se udružimo izvlačimo maksimum iz njh i bićemo ispunjeni jer smo dali sve od sebe. Miloš i Jovana moraju da budu primjer svoj budvanskoj omladini i da djeca znaju da se snovi ostvaruju i da je zaista moguće iz ovih uslova ostvariti ono što smo mi ostvarili, a ja ne sumnjam jer su oni pristojna i vaspitana djeca, jako veliki radnici i mislim da tek u budućnosti ćemo napraviti jedan lijep rezultat", naglasila je Franeta.

Na kraju je potpredsjednica Dokić današnim gostima uručila i prigodne poklone.

J.M.