27-09-2017

Lažni policajac varao turiste u Budvi

Inspektori kriminalističke policije uhapsili su Danilovgrađanina Mitra Markovića (30), zbog sumnje da je od turista i mještana Budve uzimao novac i vrijedne stvari, lažno se predstavljajući kao policajac.

Lažni policajac varao turiste u Budvi | Radio Televizija Budva

Marković je juče uhapšen i njemu je određeno zadržavanje do 72 sata, po nalogu kotorskog osnovnog tužioca.

Prema riječima sagovornika “Vijesti” iz istrage, Marković je prije desetak dana došao u Budvu, a navodno prva žrtva 16. septembra bio je norveški turista.

“Iskoristio je to što je Norvežanin bio u pripitom stanju. Predstavio se kao policajac i pokazao mu lažnu legitimaciju. Turisti je kazao da mu je hitno potreban njegov mobilni telefon i nešto novca, a ovaj mu je sve to dao. Obećao je da će se brzo vratiti, što naravno nije učinio”, rekao je izvor “Vijesti”.

On je dodao da je Norvežanin na istom mjestu čekao neko vrijeme, a kada je shvatio da je prevaren - otišao je u Centar bezbjednosti Budva.
Budvanski inspektori krenuli su u potragu za “kolegom”...

Tri dana kasnije, u policijsku stanicu došao je Cetinjanin Lj. B. i prijavio da ga je u pet sati na šetalištu zaustavio čovjek i na prevaru mu uzeo novac.

On je ispričao da se ovaj predstavio kao policajac, da mu je pokazao neku legitimaciju i naredio da mu hitno da 550 eura, koje su mu potrebne da završi “neki policijski posao”.

Marković je pobjegao, a Cetinjanin pomoć potražio od policajaca.

“Pretresom, kod Markovića je pronađen mobilni telefon i dio novca, koji su vraćeni oštećenima”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

On će danas uz krivičnu prijavu biti priveden sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda.

Tereti se da je počinio krivično djelo - krađa.


Vijesti.me