28-09-2017

Lažni savjetnik šeika uhapšen u Budvi

Budvanska policija je juče, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Visbaden, uhapsila M.H. (49) državljanina Sirije, sa boravkom u Budvi.

Lažni savjetnik šeika uhapšen u Budvi | Radio Televizija Budva

On se potraživao međunarodnom potjernicom radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Njemačkoj, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

“On je kako se sumnja, u gradu Kaiserslauternu, kao i na teritoriji cijele Njemačke, ovo krivično djelo počinio na način što se zajedno sa drugim osumnjičenim licima, lažno predstavljao kao predstavnik saudijskih investitora, obećavajući velike investicije. Oni su, kako se sumnja, nakon toga od više oštećenih lica, kao garanciju za navodne investicije, uzimali veće iznose novca na ime nepostojećih naknada ili kupovine hartija od vrijednosti”, kazali su u UP.

Sumnja se da se M.H, tokom sastanaka sa vođama ovih projekata, lažno predstavljao kao sekretar šeika iz kruga investitora i da se pretvarao da savjetuje, pa čak i da zastupa šeika.

CDM