20-03-2016

Lidija Jokić najbolja takmičarka u Madridu

Trećeg i završnog dana takmičenja na prvenstvu Svijeta za juniore, koje se održava u Madridu – Španija, crnogorska ju-jitsu reprezentacija nastavlja sa osvajanjem odličja na svjetskoj smotri ju-jitse.

Lidija Jokić najbolja takmičarka u Madridu | Radio Televizija Budva

Naša reprezentacija je danas osvojila jednu ronzanu medalju, i to:

1. JOKIĆ LIDIJA – PEŠIĆ FILIP, 3. mjesto, Duo Mix classic sistem.

Drugi naš veoma kvalitetan par i svjetski prvaci u kadetskoj konkurenciji POPOVIĆ ALEKSANDRA – DRAGUTINOVIĆ VUK, je prema riječima selektora za mladje kategorije Stefana Vukotića, drastično oštećen od strane sudija u borbi za bronzanu medalju.

On je dalje istakao, da su ovi a i dosadašnji rezultati potvrda pregalačkog rada svih struktura u Savezu, dobrog i veoma odgovornog rada u Klubovima.

"Ako istaknemo činjenicu, da kao po pravilu na velika medjunarodna takmičenja odlazimo bez i jednog dana zajedničkih reprezentativnih priprema, zbog nedostatka sredstava. Koordiniramo pripremama po klubovima kada je reprezentativni kadar u pitanju i sve ovo daje veoma dobre takmičarske rezultate, onda su naši uspjesi još veći. Pokazalo se ispravnim, da je naš optimizam sa kojim putujemo na velika medjunarodna takmičenja, imao veliko pokriće. Naši rezultati govore sve", kazao je Vukotić.

U protekla tri takmičarska dana, crnogorska ju-jitsu reprezentacija je osvojila 2 zlatne i 3 bronzane medalje.

Za najboljeg takmičara na svjetskom Prvenstvu za juniore u Madridu, proglašena je takmičarka crnogorske ju-jitsu reprezentacije JOKIĆ LIDIJA.

Naša reprezentacija iz Madrida stiže na podgorički aerodrom u utorak 22.03.2016. u 13:55 časova.