25-05-2023

Lišen slobode otac zbog porodičnog nasilja na štetu dvoje djece u Budvi

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, postupajući po anonimnoj prijavi građana, lišili slobode T.B. (22) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu dvoje svoje djece, koja su stara dvije i četiri godine.


Ilustracija, Foto: Pixabay

"Naime, policija je postupajući po prijavi, zajedno sa službenicima Centra za socijalni rad izašla na lice mjesta koje je navedeno u anonimnoj prijavi i zatekla suprugu prijavljenog i njegovu djecu, a koja su po tijelu imala vidne modrice", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se T.B. liši slobode zbog gore navedenog krivičnog djela.

"On je, sumnja se, upotrebom pruta svojoj djeci zadao više udaraca po tijelu usled kojih su nastupile povrede koje su kostatovane u medicinskoj dokumentaciji. Djeca su preuzeta od strane službenika Centra za socijalni rad i nakon toga zbrinuta", zaključuje se u saopštenju.