06-02-2024

Manji obim posla za Komunalnu inspekciju i policiju, za dan pauk odnosi oko 40 vozila

Iako su ekipe Komunalne policije i inspekcije svakodnevno na terenu, obim posla je primjetno manji kao i broj prekršaja.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Kontroliše se taksi prevoz, radno vrijeme ugostiteljskih, trgovinskih objekata i gradilišta. Na dnevnom nivou pauk služba odnosi oko 40 vozila, a jedan od problema je nelegalno odlaganje građevinskog šuta i otpada, kazao je za Radio Budvu načelnik Vladan Braunović.

On se osvrnuo na aktivnosti te službe u ovom periodu godine.

"Imamo i dalje posla. Sprovodimo redovne aktivnosti na osnovu pisanih inicijativa koje primamo od građana. Kontrolišemo komunalni red, a sad imamo određenih problema vezano za divlju, lutajuću stoku. Inicirali smo sastanak koji će se desiti u narednom periodu. Što se tiče saobraćaja, u prvoj smjeni imamo dva aktivna pauk vozila i dnevno se podigne četrdesetak vozila. Taksisti se takođe uredno kontrolišu, a kada su ugostiteljski objekti u pitanju još nije krenula turistička sezona, pa je taj dio posla podnošljiv", istakao je Braunović.

Kako je kazao, do sada nije bilo kršenja propisa o zabrani rada trgovinskih objekata nedjeljom.

"Nismo imali tih prijava. Kontrolišemo radno vrijeme, a dobijali smo rješenja od pojedinih objekata za produženje radnog vremena. Za sada je sve u nekim normalnim granicama", dodao je Braunović.

U Budvi se uvijek intenzivno gradi, te se načelnik Komunalne inspekcije i policije osvrnuo i na kontrolu gradilišta i problem nelegalnog deponovanja građevinskog otpada.

"Mi tu imamo određene nadležnosti, a shodno Odluci o komunalnom redu radno vrijeme gradilišta je od 7 do 20 časova. Što se tiče odlaganja šuta i otpada, imamo problem na Toplišu koji je u fazi rješavanja. Za firme kazne iznose 500 eura, ali ako se u prekršaju uhvati fizičko lice kazne zu niže", zaključio je Braunović.



M.S.