20-08-2020

Marko Bato Carević - Za budućnost Budve: Ko o čemu, Crnogorska o poštenju

Povodom juče izdatog saopštenja za javnost od strane Crnogorske, iz koalicije "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve", su reagovali saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno.



"Gospodo iz bivše partije, u pravu ste. Narod ima oči i mogao je jasno da pročita prepisku vas i vaših partijskih drugova i zaključi sam o čemu je riječ.

Nažalost, ni vaše posljednje saopštenje ne govori ništa bolje o vama. U njemu, ne samo da se ne osvrćete na sadržaj problematične prepiske – na kupovinu glasova i zloupotrebu javnih resursa, na to što javnost uočava da pucate kao koalicija ili na činjenicu da vas partijske kolege potkazuju jer im je dosta političkog i moralnog poraza sa kojim ste ih kao predsjednica suočili.

Umjesto toga, vi jadikujete kako je informacija dosjela u javnost. Znači li to da sve ono što smo pročitali za vas potpuno uobičajeno i da ne vidite elemente krivičnog djela? Da je to demokratija i sloboda izbora o kojoj govorite? Pored navedenog, mnogo toga drugog je u vašem posljednjem saopštenju na ivici nekoliko krivičnih djela.

Kvalifikacija koju koristite da označite suprotno od krediblnog je politički i ljudski nekorektna. Nećemo je ponavljati iz tog razloga, ali i to predstavlja krivično djelo i u najmanju ruku nedostojno je da se čuje od nekoga ko hoće sjutra da obavlja javnu funkciju. Ali sram i izvinjenje, nažalost, vama su strani.

Krivično djelo je i to da govorite o krađi bez dokaza. Posebno ako u prepisci koju smo čitali možemo da zaključimo da postoje neke krađe o kojima imate vrlo konkretne dokaze i iskaze. Dva mjeseca nakon otete vlasti niste uspjeli da nađete jednu jedinu grešku, a ljude ste smjenjivali iz hira i bez osnova. Sazivate sjednice mimo zakona, bez reda, utičete na javne ustanove i preduzeća, od televizije hoćete da napravite partijsko glasilo u sred izbora!

Krivično djelo je i da nekoga zovete mrziteljem zemlje zbog njegove nacionalne pripadnosti ili političkog djelovanja. Nije li borba za pristojno i demokratsko društvo najveća ljubav prema svojoj zemlji? Tako se voli svoja država, gospodo. Prije će biti da je vi mrzite, jer živite na podjelama, zloupotrebi resursa, a u koaliciji ste sa onima nad čijim se aferama zgražava evropska i međunarodna zajednica.

Nacionalizam je vaše posljednje utočište, jer u lokalnoj politici niste uradili baš ništa – dvije godine ste primali plate bez ijednog postignutog rezultata. Vama su sinonim za patriotizam interesi, u koaliciji ste bili samo zbog fotelja, a kada svoje lične i interese vaših gurua niste ostvarili, pokrenuli ste ovu sramnu smjenu vlasti. Opsjednutost gospodinom Carevićem takođe zalazi u domen krivičnog djela, ali pošto ga očigledno vaše riječi ne dotiču, računajte da vam je dopušteno da nastavite sa besmislicama koje o njemu iznosite.

Posebno uslijed činjenice da je vaš rad u kabinetu i sekretarijatima predsjednik Opštine ocijenio negativno, imaćemo
razumijevanja za vašu sujetu.

Građani Budve će 30. avgusta, hrabro i slobodno, glasati za budućnost. Za budućnost svih građana Budve, tako i vas gospodo iz bivše partije „Crnogorska“ jer i vi zaslužujete da živite u boljoj, pravednijoj i slobodnijoj Budvi i Crnoj Gori. Politički,
nažalost, kao partija i koalicija, bićete samo jedna ružna prošlost."