15-09-2021

Marko Miličković: Golovi su nagrada za moj trud i rad

Mladi vezista Marko Miličković došao je u OFK Petrovac ovog ljeta i bez sumnje se može reći da je veliko pojačanje za "nebesko-plave". Nakon sedam odigranih kola on je sa četiri gola prvi strijelac naše lige, a u pobjedi nad Dečićem prošle subote pod Malim brdom pogodio je dva puta.


Miličković, Foto: FSCG

Taj duel Petrovac je riješio u svoju korist sa 3:2.

"Ove godine ekipa je mlađa. Igra se ofanzivnije, a sa novim trenerom (Vladimirom Jankovićem, prim.aut.) očekujemo još bolji učinak i igru. Tek smo na početku takmičenja, napravili smo dobar rezultat i nadam se da ćemo tako i nastaviti", kazao je 23-ogodišnji fudbaler, koji se osvrnuo i na svoj individualni učinak.

"Fudbal je moja ljubav, ne samo zanimanje. Sa loptom znam i družim se od malena, a golove posmatram kao nagradu za moj trud i rad", naglasio je Miličković.

Petrovčani su ove sezone postigli 15 pogodaka i najefikasnija su ekipa u Prvoj ligi. Miličković je dao četiri, Adnan Bašić tri, a Petar Vukčević i mladi reprezentativac Zaim Divanović po dva gola. Sa druge strane, nedostaje čvrstina u defanzivi i odbrana je do sada "kapitulirala" 13 puta. Međutim, "nebesko-plavi" tim uglavnom pronalazi način da dođe do pogotka više. To je dalo i drugačiji imidž sastavu, pa uz ovakav pristup ni Evropa nije nemoguća misija.

"Fudbal se igra za golove. Nekad se i najbolji mečevi zavrsavaju bez pogodaka, ali je i za nas i za publiku interesantnije kad postižemo golove", dodaje naš sagovornik.

Slijede dvije teške utakmice, protiv Sutjeske i Budućnosti, najkvalitetnijih ekipa u zemlji, čime se završava prvi krug takmičenja u domaćem prvenstvu. Vodeći strijelac lige optimističan je uoči predstojećih izazova.

"Uvijek su utakmice sa najjačim klubovima i najinteresantnije. Očekujem dobru igru, kvalitetan fudbal, a nadam se i povoljan rezultat za moju ekipu. Znam da ćemo svi dati sve od sebe da održimo povoljan plasman na tabeli", zaključuje Miličković.

Talentovani vezista je u Petrovac prešao u julu iz kosovskog Ferinokeljija gdje je proveo jednu sezonu. U Crnoj Gori nastupao je za matični Titograd, kao i Otrant iz Ulcinja. Bio je i član U-19 i mlade reprezentacije naše zemlje. Tokom ljetnjeg prelaznog roka pregovarao je sa još par klubova, ali su, kako je istakao, ideje i ciljevi uprave Petrovca bili presudni da potpiše ugovor.


M.S.