04-05-2020

Marković: Ako bude discipline, popuštanje mjera i prije 18. maja

Crna Gora je dobila prvu bitku sa koronavirusom, ocijenio je premijer Duško Marković, navodeći da je država našla najbolji model da zaštiti zdravlje građana.


Foto: Vlada/Twitter

Marković je za televiziju Nova M kazao da je uspješno završena najvažnija etapa u borbi sa koronavirusom, a to je zaštita zdravlja građana.

On je podsjetio da su u posljednjih deset dana registrovana samo tri slučaja koronavirusa.

„Kada bi mi političari davali ocjenu, rekli bi da je epidemija završena, ali ostavimo tu pprocjenu stručnjacima, epidemiolozima“, rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je našla najbolji model da zaštiti zdravlje građana.

Marković je kazao da su osnovni elementi za takav rezultat pravovremenost preduzetih mjera, odgovornost institucija, stručnost u zdravstvenom sistemu i, kako je naveo, nevjerovatna koordinacija svih u sistemu.


Foto: Printscreen

Premijer je apelovao na građane da poštuju sve preporuke na koje svakodnevno ukazuje Institut za javno zdravlje i NKT, kako bi se što prije vratili što normalnijem životu. Sada je neophodna disciplina, odnosno odgovornost, poručuje Marković.

"Ako budemo poštovali sve preporuke i ako nastavimo ovaj trend koji je prisutan u posljednjih nekoliko dana, moći ćemo da nastavimo etape popuštanja mjera", rekao je Marković i dodao da će, ukoliko tako bude, nova etapa popuštanja biti i prije 18. maja.

Predsjednik Vlade je, na pitanje kada se može očekivati trajno i veće povećanje plata zdravstvu, kazao da se mora stvoriti realan izvor za povećanje zarada, ne samo u zdravstvu već i za policiju, vojsku i druge važne službe.




Izvor: FosMedia