27-08-2020

Marković: Car je go, na dvoru je panika

Funkcioneri budvanske vlasti izabrane 2016. godine već se 66 dana pojavljuju ispred zgrade Opštine gdje su od pripadnika privatnog obezbjeđenja i policije i danas tražili da im se omogući ulazak. Kao i u prethodna dva mjeseca, na Trgu Sunca bila je prisutna i grupa građana koja u kontinuitetu funkcionerima pruža podršku.



Okupljenima se obratio razriješeni potpredsjednik Opštine Marko Marković istakavši da su ispred zgrade lokalne uprave proveli dva mjeseca u pokušaju da, kako je kazao, dođu na svoja radna mjesta. On je dodao da se odbornici u Budvi prebrojavaju po partijskoj pripadnosti, te da je "za nekoga dozvoljen ulaz, a za nekog nije".

"Car je go. Na dvoru je panika. To možete zadnjih par dana da zaključite čitajući izjave prvih ljudi ovog režima. Juče i prekjuče su se obratila dva prva pendreka Crne Gore Veljović i Marković koji plaše građane nekakvim ludilom koje će se desiti ako, zamislite, oni ne budu upravljali Crnom Gorom. Za 30 godina njihove vladavine tokom kojih su mijenjali i politički kurs i nacionalnu pripadnost. Prvo su im smetali Crnogorci, Hrvati, muslimani, Albanci... sada im smetaju Srbi. Tako se to mijenja iz dana u dan, sve po potrebi kako bi se produžio mandat i na vještačko disanje došli još četiri godine da upravljaju", poručio je Marković.



U polemiku sa pripadnicima privatnog obezbjeđenja u jednom trenutku ušla je Rada Barikada, poznata među sugrađanima po specifičnom nadimku, dugogodišnja službenica u Opštini Budva. Kratka diskusija koju je povela izazvala je ovacije i aplauze funkcionera i prisutnih građana.

"Imate vremena da se preobrazite, kao Preobraženje", rekla je između ostalog ona.



Povod za kontinuirane dolaske ispred zgrade lokalne uprave jesu smjene opštinskog rukovodstva za koje oni koji su učestvovali u toj vlasti smatraju nelegitimnim, te su, u vezi sa tim, više puta javno poručili da se bore protiv kršenja zakona i Ustava Crne Gore i da je, kako ističu, posredi prekrajanje izborne volje građana.

Iako su dešavanja na Trgu Sunca u minulom periodu znala proći burno i uz napetosti između obezbjeđenja i funkcionera, ovog jutra nije bilo incidenata.