24-08-2020

Marković: Nikada nisam bio političar, ali me nepravda natjerala da govorim

Ulaz u zgradu Opštine Budva funkcionerima vlasti izabrane 2016. godine nije bio omogućen ni ovog jutra. Na vratima su stajali pripadnici privatnog obezbjeđenja i policije, a u blizini su bila parkirana dva policijska vozila.

Marković: Nikada nisam bio političar, ali me nepravda natjerala da govorim | Radio Televizija Budva

Funkcioneri se na Trgu sunca, u znak protesta zbog, kako od starta navode, kršenja Ustava i njihove nezakonite smjene, okupljaju u kontinuitetu već dva mjeseca, a svakodnevni dolazak u Opštinu najavili su još prvog dana.




Smatraju, a to su više puta istakli, da je došlo do prekrajanja izborne volje građana i traže da im se dopusti da pristupe radnim mjestima.



Prisutnima se obratio Božo Marković (80), ugostitelj u penziji iz Pobora. Kako je istakao, nikada nije bio političar, a ni jutros nije imao namjeru da govori. Kaže, da ga je nepravda natjerala da javno istupi.

"Policija koja se nalazi ovde je bacala suzavac pred mojom kućom. Troje unučadi imalo se ugušiti da sin nije skočio i zatvorio prozor. Ja sam momka, policajca, opomenuo da to više ne radi pred mojom kućom, a on mi je, umjesto odgovorio "ti ćeš mi reć". Znači može u mom posjedu i mom dvorištu da radi šta hoće", poručio je Marković.



On se, potom, osvrnuo na turistički sektor podijelivši iskustva iz svoje karijere. Dodao je da je budvanske hotele izgradio Simo Kuljača, sa radničkom klasom, a da ih je DPS rasprodao kao ničiju imovinu.

Marković je ukazao da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović građane koji prisustvuju litijama naziva ludacima.

"Mi nijesmo ludaci, no ne ludi vode", poručio je on.



Ovog jutra ispred zgrade lokalne uprave nije bilo ni većih ni manjih incidenata.