07-03-2020

Marković: Pitanje Zakona riješićemo mirno i demokratski, kao i svaki put do sada

Održan je sastanak Savjeta mladih DPS Budva kojem je prisustvovao i zamjenik predsjednika Duško Marković. Kako je DPS-a, u svom obraćanju Marković se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju i proteste koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

Marković: Pitanje Zakona riješićemo mirno i demokratski, kao i svaki put do sada | Radio Televizija Budva

"Nad Crnom Gorom se povampiruju politike krvavih 90-tih godina prošlog vijeka, a Zakon o slobodi vje-roispovijesti bio je samo povod da se pokrene destrukcija protiv evropske i građanske Crne Gore", izjavio je zamjenik predsjednika.

On je prokomentarisao i izjavu srpskog patrijarha da u Crnoj Gori može doći do fizičkih obračuna, i kako je rekao "čak do prolivanja krvi".

"Patrijarh Irinej treba da shvati i prihvati da je Crna Gora sekularna, građanska i višenacionalna država.U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske i nacionalne zemlje prosto - ne može proći!", rekao je Marković.

Zamjenik predsjednika DPS-a, izrazio je uvjerenje da će se i ovaj aktuelni problem riješiti na miran i demokratski način.

"Niko Crnu Goru ne može uvući u sukobe i nestabilnost. I ovo pitanje, koje danas opterećuje mnoge građane i njihove porodice, riješićemo mirno i demokratski kao i svaki put do sada", zaključio je Marković.

Sastanku Savjeta mladih Budva, prisustvovao je i predsjednik budvanskog odbora Predrag Jelušić, saopšteno je iz DPS-a.