14-08-2015

Marović Bogdanović i službenice Opštine Budva na slobodi

Menadžerki Opštine Budva i kćerka funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, Mileni Marović Bogdanović, glavnoj administratorki Opštine Budva Snežani Žani Šćepanović, službenicama Sekretarijata za investicija Milojki Kovačević i Dragici Popović, sekretarki za prostorno planiranje Danijeli Maroti, koje su juče uhapšene u Budvi ukinut je pritvor.

Marović Bogdanović i službenice Opštine Budva na slobodi | Radio Televizija Budva

To je "Vijestima" saopštio branilac Milene Marović Bogdanović advokat Vladan Bojić.

On je objasnio da specijalna tužiteljka Lidija Vukčević za pet osumnjičenih Budvanki nije predložila produženje pritvora.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" tužiteljka će za ostale uhapšene sudiji za istragu predložiti produženje pritvora.

Inspektori kriminalističke policije juče su oko šest sati ujutro uhapsili i aktuelnog i bivšeg predsjednika opštine Budva Lazara Rađenovića i Rajka Kuljaču, savjetnik premijera Aleksandra Tičića, nekadašnjeg potpredsjednika budvanske opštine i brata Svetozara Marovića - Dragana Marovića, v.d. direktora budvanskog Vodovoda Milenka Medigovića, nekadašnjeg sekretara za zaštitu imovine Novaka Klisića. Uhapšen je i inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor “Tradeunique Montenegro” Goran Bojanić. Policija juče nije uhapsila službenika Opštine Budva Miodraga Samardžića, koji je na listi osumnjičenih jer je van države.

Svi oni, sapštio je juče specijalni tužilac Milivoje Katnić, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja izvršenog na organizovan način i u saučesništvu. Uhapšeni su juče pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević negirali da su počinili ta krivična djela.