05-10-2022

Medigović: Podržaćemo inicijativu građana Petrovca i Buljarice da istraju na ideji gradske opštine Petrovac

Kandidat za odbornika u Budvi sa izborne liste "Može Budva, Može Crna Gora!" Miloš Medigović obratio se saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno.


Foto: Ura Budva

Nakon pobjede na izborima 23. oktobra podržaćemo inicijativu građana Petrovca i Buljarice da istraju na ideji gradske opštine Petrovac, a Budva da konačno dobije status grada.

Vjerujemo u opravdanost ove građanske inicijative da kroz gradsku opštinu mogu ostvariti svoja prva, više investicija i olakšati administrativne poslove zbog kojih moraju ići u Budvu. Takođe, svijesni smo kulturolške baštine Petrovca koja nije mala i nije valorizovana na pravi način, spomenućemo samo neke (Kula Kanjoša Macedonovića u Buljarici, Rimski mozajići u Petrovcu, Crvenu komunu, Lazaret tvrđavu i mnoge druge). Petrovac i Buljarica su nezasluženo zapostavljeni od prethodnih administracija i želimo da im vratimo status koji građani tog dijela Budve zaslužuju, kada je u pitanju zdravstvo, školstvo, vrtić komunalna i vodovod mreža, infrastrukturna povezanost, trotoari, zelene površine, šetaliste, parking prostor, uređenje priobalnog pojasa i pristupačnost plažama. Ne smijemo zanemariti podatak koliko građani Petrovca i Buljarice plaćaju raznih dadžbina prema opštini Budva, a gotovo ništa nisu dobijali za uzvrat.

Pored Petrovca podržaćemo i druge inicinative koje budu dolazile od građana drugih mjesnih zajednica. Riješićemo probleme hotela "AS" u Perazića dolu na način što ćemo tražiti da Vlada Crne Gore da najkraći mogući rok investitoru kako bi hotel priveli namjeni ili u suprotnom da pređe u vlasništvo države Crne Gore. Kada je kontroverzni projekat "Palas lux" u pitanju, naš stav je da se hotel privede namjeni i vrati u vlasništvo Budvanske rivijere, a odgovorna lica budu procesuirana.

Pobjeda 23. oktobra je pobjeda svih građana Buljarice, Petrovca, Reževića, Svetog Stefana, Rafailovića, Bečića, Jaza, Markovića, Brajića i Budve, zato Može Budva, Može Crna Gora!