11-04-2018

Međunarodni košarkaški turnir u Budvi

Drugi po redu kadetski košarkaški turnir "Basketball U16 Cup" u Crnoj Gori održaće se ove godine u Budvi, u Mediteranskoj sportskoj dvorani od 13. do 15. aprila.

Međunarodni košarkaški turnir u Budvi | Radio Televizija Budva

Budva će imati tu čast da, pored domaćih klubova Mogrena, Mornara i reprenzetacije Crne Gore uzrasta U16, ugosti i velikane evropske košarke kao što su Real Madrid (Španija), Lokomotivu Kuban (Rusija), Cluj Napoca (Rumunija), Zaza Pachulia (Gruzija), i reprenzetaciju Izraela u uzrastu U16 .

Posjetioci će imati priliku da na djelu vide buduće asove evropske i svijetske košarke, kao i da pomognu oboljeloj djeci kroz humanitarni karakter turnira.

Generalni pokrovitelj turnira je Opština Budva, a tehnički organizator turnira je kompanija Car Travel.

Sponzori ove manifestacije su: M:tel, Budvanska Rivijera, Hotel Splendid, Mediteran reklame, Grill Bašta Parma, Vodovod i kanalizacija Budva, Parking servis Budva i kao medijski partner RT Budva.

Budva će tih dana biti centar omladinske košarke, ali i grad najvećeg srca, jer će posijetioci doniranjem na ulazu na bazi dobrovoljnog priloga direktno pomoći humanitarnu misiju manifestacije, a to je pomoć oboljeloj djeci i njihovim porodicama u procesu liječenja u zemlji i inostranstvu.

Koorganizator/menadžer i idejni tvorac ove manifestacije je Damir Radončić, jedan od najtalentovanijih rukometaša sa naših prostora koji je u svojoj karijeri igrao za mnogo velikih klubova i čak tri nacionalna tima. Posle završene rukometne karijere život Damira Radončića je i dalje u sportu i živi ga punim plućima, trudeći sa da što više dece privuče magiji zvanoj sport. Damirov sin, Dino Radončić koji igra za prvu postavu Real Madrida, spada u grupu najtalentovanijih mladih košarkaša na planeti. Kada je reprezentacija u pitanju, dileme nije bilo – Dino je izabrao Crnu Goru.

Cilj ovog turnira je da se omogući mladim košarkašima naše zemlje da razmijene iskustva sa sportistima iz inostranstva. Imena učesnika garantuju kvalitetan turnir na kojem će mladi igrači iz crnogorskih klubova dobiti šansu da se oprobaju sa vršnjacima iz najjačih evropskih šampionata.

Budva ima bogatu sportsku istoriju, ali i tradiciju organizovanja velikih međunarodnih takmičenja. Takođe, Budva raspolaže sa svim resursima i kapacitetima da se jedan ovakav događaj organizuje.

Raspored utakmica i više informacija o turniru možete vidjeti na zvaničnoj stranici turnira na sledećem linku https://www.facebook.com/BudvaBasketballCupU16/