29-01-2023

Međunarodni turnir „Jadranski biser” i ove godine okuplja najbolje mlade boksere svijeta

Bokserski klub “Budva” i Opština Budva tradicionalno su domaćini međunarodnog turnira “Jadranski Biser” koji će se ove godine održati od 13. do 20. marta u hotelu “Splendid” u Bečićima.


Foto: BK Budva

Kako su kazali iz BK Budva, već nekoliko godina unazad turnir je prepoznat kao jedan od najjačih na svijetu u uzrastu mladih (17-18 godina), pa je ove godine prvi put prerastao u Svjetski Kup.

"S obzirom na kvalitet turnira i vrhunsku organizaciju opravdano vlada veliko interesovanje za učešće, pa već u ovom momentu imamo najave za dolazak preko 30 reprezentacija iz cijelog svijeta među kojima su i bokserske velesile Kuba, Kazakhstan i druge zemlje", naveli su oni.

Najavili su i Trening kamp koji će se održati u periodu od 1. do 12. marta, u cilju što bolje pripreme boksera za ovako jak turnir i razmjene dragocijenog međunarodnog iskustva. Oni su saopštili da svi zainteresovani timovi mogu da se prijave za učešće u kampu.

"Takođe dobra vijest je da će se, ukoliko dobijemo dozvolu od IBA za koju je Bokserski savez Crne Gore aplicirao, tokom turnira održati polaganje sudija za drugu međunarodnu IBA zvjezdicu 2*.
Sigurni smo da će Budva još jednom biti odličan domaćin velikog sportskog dešavanja i da će opravdati epitet grada boksa", zaključili su iz BK Budva.