11-08-2020

Mikijelj: Mališić-Korać pod uticajem DPS zračenja naprasno doživjela amneziju

Kandidat sa liste odbornika koalicije Za budućnost Budve Marko - Bato Carević Mladen Mikijelj reagovao je na današnje saopštenje Marije Mališić Korać (DPS) pri čemu je istakao da je odjeljenje pedijatrije u Budvi rekonstruisano početkom godine. Prema njegovim riječima, Mališić-Korać je pod, kako je kazao, uticajem DPS zračenja naprasno doživjela amneziiju.



"Za ozbiljna investiciona ulaganja u zdravstvene ustanove sa teritorije Opštine Budva neophodna je smjena državne vlasti u čijoj je nadležnošću briga o zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Vjerujemo da ste ovo vaše obraćanje adresirali na Vladu kao nadležni organ vlasti, kao i da se danas od premijera prilikom njegove posjete našem gradu ultimativno zahtijevali da ispuni obećanja vezana za zdravstvo u Budvi. Mi u koaliciji Marko Bato Carević - za budućnost Budve! smo sigurni da ste vi kao jedan od njegovih "heroja proljeća" imali hrabrosti da ga pitate", poručio je Mikijelj i dodao:

"Gospođo Mališić-Korać, umjesto što obmanjujete javnost i građane Budve, trebali ste danas pitati Duška Markovića, gdje je bio protekle četiri godine, a partijske kolege gdje su bili proteklih tri decenije, koje su to investicije u oblasti zdravstva realizovane u našem gradu u proteklom periodu?"

Mikijelj je kandidatkinji sa liste koju predvodi DPS kazao da mora znati šta su čije nadležnosti.

"Jeste li danas pitali premijera gdje je obećana bolnica? Gdje je obećano porodilište? Gdje su milijarde eura od turizma koje se generišu ekonomskom aktivnošću sa teritorije Opštine Budva, a šalju se za Podgoricu?", upitao je on.

Osvrnuo se na odjeljenje pedijatrije budvanskog Doma zdravlja i na ambulatnu u Pržnom.

"Čekajući obećane investicije i vidjevši loše stanje u na odjeljenju pedijatrije budvanskog Doma zdravlja gdje se liječe djeca svih nas, kao i u ambulanti u Pržnu, gdje bi trebali zdravstvene usluge da koriste naši sugrađani i turisti, u opštini Budva su odlučili da iste rekonstruišu bez obzira što je, kako je istakao, to bila, i još uvijek je, obaveza Duška Markovića i Vlade Crne Gore", stoji u reagovanju.


Prostorije pedijatrije u DZ u Budvi nakon tridesetogodišnje nebrige DPS (Foto: Za budućnost Budve Marko - Bato Carević)


Foto: Za budućnost Budve Marko - Bato Carević


Foto: Za budućnost Budve Marko - Bato Carević


Odjeljenje pedijatrije u Budvi nakon obnove (Foto: Za budućnost Budve Marko - Bato Carević)

Kako je napomenuo Mikijelj, odjeljenje pedrijatrije je rekonstruisano nakon 30 godina, a kaže da je isto toliko vremena prošlo i od zadnjeg ulaganja u ambulantu u Pržnu.

"Takođe, ove godine smo planom investicionih aktivnosti opredjelili pet puta više sredstava za zdravstvene ustanove nego prošle godine. Nažalost, do realizacije planiranih projekata nije došlo, zahvaljujući Vašim saborcima koji su odlučili da okupiraju zgradu Opštine. Na sreću građana Budve okupacija će trajati do 30. avgusta, kada će se u zgradu Opštine vratiti ljudi sa liste broj 6 Marko Bato Carević - za budućnost Budve, koji brinu o našem gradu", istakao je Mikijelj.


Izgled prostorije ambulante u Pržnu nakon brige DPS vlasti (Foto: Za budućnost Budve Marko - Bato Carević)


Zgrada obnovljenje ambulante (Foto: Za budućnost Budve Marko- Bato Carević)


Foto: Za budućnost Budve Marko - Bato Carević


Foto: Za budućnost Budve Marko - Bato Carević

"Ako ste zaboravili u kakvim uslovima su se liječila naša djeca, građani i turisti dostavljam Vam fotografije da osvježite pamćenje jer za razliku od vas mi naše djelovanje baziramo na činjenicama, a ne na obmanama", zaključuje se u reagovanju.