17-05-2023

Mikijelj: Na djelu medijska hajka protiv Mila Božovića

Nakon neosnovanog produženja pritvora predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću i medijskim akcijama o prezentovanju navodnih “dokaza” protiv njega, možemo da konstatujemo da se protiv nas vodi specijalni rat sa ciljem da se nanese politička šteta, poručio je Mladen Mikijelj, član budvanskog odbora Nove srpske demokratije (NSD).


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

On smatra da nije slučajno što se dan nakon predaje izborne liste NSD-DNP “Za budućnost Crne Gore” dešava, kako naglašava, brutalni napad na ugled i čast gospodina Božovića i pokušaj da se navodnim citiranjem iz spisa predmeta javnosti predoče detalji istrage i nametne utisak krivice.

"Nezabilježeno je da se advokatima odbrane uskraćuje uvid u spise predmeta, a da je medijima dozvoljeno da licitiraju, parafraziraju ili konstruišu šta piše u spisima predmeta koje niko još uvijek nije vidio. Na ovaj način se ugrožava pravo na odbranu i krši pravo na pretpostavku nevinosti koje je Ustavom zagarantovano. Nismo primijetili da se sa ovoliko pažnje, konstukcija i špekulacija postupa u slučajevima Vesne Medenice, Saše Čađenovića ili Blaža Jovanića, koji su po tvrdnjama SDT vršili najteža krivična djela i to zloupotrebom službene dužnosti, dijeleći “pravdu” po Crnoj Gori", kazao je Mikijelj.

Prema njegovim riječima, kršenjem elementarnih prava u postupku gospodinu Božoviću se unaprijed medijski presuđuje i to bez suđenja i dokaza krivice.

"I time se stvara pritisak na pravosudne organe u daljem postupanju koji već vidimo da nisu nepristrasni. Vidimo da se danas lokalna uprava u Budvi napada sa više strana, pa se tako tvrdi da se u Mediteranskom sportskom centru partijski zapošljava gore nego u vrijeme DPS i izvrću se činjenice u susret predstojećim izborima. U svim ovim postupanjima namjera je da se našoj izbornoj listi pričini šteta i oslabi se izborni rezultat. Progonjeni smo kroz razne kafkijanske procese “državni udar”, “ pranje para”, “blokade grada”, “protestne šetnje” i navikli smo na epitet državnih neprijatelja koji su sprovodili pravosudni organi pod političkim uticajem Mila Đukanovića. Ukoliko se ova praksa nastavi, nemamo nikakvu dilemu, da u političkom obračunu sa nama, Specijalno državno tužilaštvo preuzima palicu od naših političkih oponenata i drugih centara moći koje žele da spriječe da koalicija “Za budućnost Crne Gore” bude sastavni dio vlasti nakon izbora. Već smo dokazali da ne postoje montaže, Sinđelići i Velimirovići koji nas mogu zaustaviti jer smo pobijedili DPS pa ćemo pobijediti i njihove naslednike", rekao je on.

Član NSD Budva poručuje da je potpuno uvjeren u nevinost gospodina Mila Božovića, kojeg doživljava kao iskrenog prijatelja i saborca sa kojim dijeli zajedničku borbu protiv DPS-a i borbu za bolje sjutra u Crnoj Gori.

"Svjestan sam da njegovo tamničenje znači atak na lokalnu vlast u Budvi i da postoji namjera da se ona preotme, zbog čega želim precizno da saopštim da se to neće desiti. Milo Božović ima našu apsolutnu podršku kao nosilac liste “Budva na prvom mjestu DF” i puni legitimitet i legalitet da nastavi da vrši funkciju predsjednika. Koristim ovu priliku da demantujem špekulacije o nekakvim strujama i sukobima unutar naše političke organizacije u Budvi jer je to samo plod puke želje naših političkih neprijatelja. Vlast u Budvi je stabilna i nju predvodi Milo Božović jer su tako odredili građani izbornom voljom i tako će ostati sve dok građani ne kažu drugačije", zaključio je Mikijelj.