02-04-2018

Milačić vladici Joanikiju: Predstavljaću Njegoševu Crnu Goru

Predsjednički kandidat Marko Milačić, sa svojim saradnicima, sreo se sa njegovim Preosveštenstvom Episkopom Budimljanako-nikšićkim vladikom Joanikijem, u manastiru Đurđevi stupovi.

Milačić vladici Joanikiju: Predstavljaću Njegoševu Crnu Goru | Radio Televizija Budva

Vladika Joanikije, osvrćući se na izbore, pozvao je građane da izađu u što većem broju, poručivši im da ne trebaju da se plaše.

„Treba da izađu na izbore u što većem broju. Vjerujem u promjene, u promjene na bolje“, kazao je vladika Joanikije u razgovoru sa Milačićem.

Milačić je vladici Joanikiju ispričao ideju koju predstavlja na ovim izborima, a to je modernizovani patriotizam, zalaganje za vjekovnu, iskonsku, pravu Crnu Goru, u duhu 21. vijeka, Crnu Goru Njegoša i Petrovića, Marka Miljanova, ali predvođenu novom generacijom političara, sa jasnim stavovima o svim velikim pitanjima.

Milačić je takođe, sa svojim timom, odao počast žrtvama NATO bombardovanja u Murinu polaganjem vijenca na spomen-česmu, gdje je poručio da pitanje NATO članstva nije završeno.

”Ovdje je ubijena pravda, ubijena je demokratija, ubijeni su nedužni ljudi. Nikada ne smijemo zaboraviti ovaj gnusan zločin prema našoj zemlji, i da se pobunimo protiv organizovanog zaborava i da kažemo da nećemo pristati na ćutanje o ovom veliko zločinu”, rekao je Milačić.

On je kazao da ne želi da poštuje nešto što je utemeljeno na nasilju, nepravdi, na jednoj velikoj neslobodi.

”Zato smo danas ovdje da se poklonimo sjenama ove djece i ovih ljudi, da kažemo i da im poručimo ono što smo i napisali na vijencu koji smo ostavili tu ”Nikada vas nećemo zaboraviti”. Obećavamo i njihovoj porodici i građanima Crne Gore da nikada nećemo zaboraviti taj zločin, i da ćemo se boriti da se ta nepravda ispravi i da preispitamo tu nedomokratsku odluku da Crna Gora mimo volje većine građana postane članica NATO-a”, naglasio je Milačić.

Poruka na vijencu jasno izražava odnos predsjedničkog kandidata Milačića prema ovom tragičnom događaju, ističući da prema nevino stradalim civilima i murinskoj djeci dugujemo pamćenje i uspomenu punu poštovanja.