24-07-2021

Milatović: Konstruktivan sastanak sa budvanskim ugostiteljima

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić sastali su se u Petrovcu sa budvanskim ugostiteljima povodom njihovog protesta zbog uvođenja novih epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.


Foto: Vijesti

Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Budva Marko Carević, predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović, načelnik budvanske policije Zoran Bubanja, poslanik Demokrata Dragan Krapović, kao i predstavnici Udruženja ugostitelja Budve i vlasnika diskoteka i noćnih klubova.

Milatović je rekao da je današnji sastanak protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi.

"Pokušao sam sa stanovišta Savjeta za borbu protiv koronavirusa obrazložim dodatno zbog čega su donijete odluke koje na neki način privrmeeno ograničavaju rad noćnih klubova. Mislim da je sa druge strane došlo do određene doze razumijevanja. Svi smo srećni što trenutno imamo ovoliki broj turista, što Crna Gora doživljava oporavak turizma nakon katastrofe prošle godine i svi smo konstatovali da to nije 'palo sa neba', već da je došlo ispravnim, dobrim odlukama Vlade u dijelu epidemiološke situacije i cjelokupne podrške turističkoj privredi. Mislim da svi treba da se strpimo par dana dok Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje ne pronađu, u komunikaciji sa EU i UNDP, do te forme digitalnog sertifikata, koji će obezbijediti na neki način ponovno otvaranje noćnih klubova, kao što je i bilo rečeno od strane ministarke zdravlja i IJZCG.

Ministar je apelovao na građane na jugu države da se vakcinišu, s obzirom na veliki broj turista iz inostranstva, i poručio radnicima u turističkoj privredi da mjere treba poštovati.

Carević je kazao da mjere ubuduće treba donositi u koordinaciji sa privredom te nadoknaditi štetu.

Poslanik Demokrata, predsjednik skupštinskog odbora za turizam Dragan Krapović, koji je inicirao sastanak, naveo je da je potreban kompromis. On je pohvalio rad minisarke zdravlja i ministra ekonomskog razvoja.

Juče su vlasnici i zaposleni u diskotekama i noćnim klubovima u Budvi na 20 minuta blokirali kružni tok na ulazu u grad, nezadovoljni mjerama koje je Ministarstvo zdravlja donijelo u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Oni su takođe i za danas najavili protest.


Izvor: Vijesti