23-04-2024

Milatović: Lokalni izbori riješiće političku situaciju u Budvi prije početka turističke sezone

Kako ističe predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, 26. maj je odličan datum za održavanje lokalnih izbora u Budvi, prvenstveno jer će se na taj način komplikovana politička situacija riješiti prije turističke sezone.


Sa konferencije u Budvi, Foto: Jakov Milatovic/tviter

Milatović je u izjavi za Polis kazao da postoji jasan ustavni rok za raspisivanje lokalnih izbora, te da je on to učinio u najkraćem mogućem roku kako bi doprinio što bržem okončanju izbora u Budvi.

„U tom trenutku, to je bilo jedino logično rješenje, i ja sam postupio odgovorno i u smislu dodatne posvećenosti javnom interesu i građanima Budve. Budva je prijestonica našeg turizma, i upravo ona zaradi skoro 50% prihoda od turizma. Stoga je važno da se izborni proces završi što prije“, objasnio je on.

Milatović je, odgovarajući na pitanja novinara na otvaranju Međunarodne konferencije crnogorskih menadžera bezbjednosti koja je održana proteklog vikenda u Budvi, poručio da je važno da se izborni proces završi što prije.

"Nakon izbora svaki donosilac odluke treba da bude posvećen realizaciji glavne turističke sezone, jer je to prijeka potreba kako građana Budve, tako i svih građana Crne Gore", zaključio je Milatović.

M.O.