28-03-2023

Milatović: Moramo vratiti Nikšić na put uspjeha i prosperiteta

“Duh junaštva, genij rada, krasili ti divno lice, sjevernog mi kraja stražo - zdrav Nikšiću Perjanice! Ovom zdravicom Onogoštu, koju je prije više od 100 godina napisao kralj Nikola označićemo pobjedu nove, a stare Crne Gore! Naše Crne Gore!” kazao Jakov Milatović, kanidat za predsjednika Crne Gore pozdravljajući veliki broj građanki i građana na konvenciji u Nikšiću.


Foto: Evropa sad

“Bio je ovaj grad sinonim za industriju, ali je u velikoj mjeri podijelio tešku sudbinu besputne vladavine poslednjeg evropskog diktatora: umjesto da nastavi putem razvoja, od moćnog regionalnog centra, koji je privlačio stanovništvo sa svih strana, postao je grad koji se suočava sa ozbiljnim socio-ekonomskim problemima i grad iz kojeg mladi odlaze. A nema jake Crne Gore bez ekonomski jakog Nikšića!”, rekao je Milatović.

“Nisu Nikšiću falili resursi za razvoj, ali je DPS hobotnica uradila sve da ih devastira i poništi trud svakog poštenog nikšićkog domaćina. Ipak, ova opština je i dalje izvor brojnih potencijala koji će preporoditi Nikšić”, dodao je Milatović.

“Razumijem vašu podršku novim idejama i razvoju i ogromnu želju za promjenama koje će svima donijeti dobro! Zajedno ćemo učiniti da Nikšić opet postane simbol industrije, grad fabrika, čelika i piva”.

“Znate me i iz perioda kada sam kao ministar dolazio u Nikšić, posebno reagujući na apele vaših sugrađana – obespravljenih radnika nekada najvećih giganata iz metalskog sektora. Oni su godinama bili zanemareni od strane onih koji su pažnju posvetili namještanju milionskih poslova svojim prijateljima i kumovima. Zakon o finansijskoj pomoći koji sam tada predložio Vladi pokazao je kako možemo da ispravimo ogromnu nepravdu prema našem narodu”, kazao je Milatović.

Prema njegovim riječima, Nikšićani najbolje znaju koliko “bogata istorija i kulturno naslijeđe Nikšića, čine ovaj grad privlačnim turističkim odredištem”.

“Kao neko ko se zalaže da znanje i sposobnosti vladaju Crnom Gorom, snažno ću promovisati obrazovanje kao ključan predoslov za razvoj, a samim tim i Nikšić kao važan univerzitetski centar koji se mora dodatno osnažiti”, dodao je Milatović.

“Nikšič opet mora postati grad uspjeha i sinonim prosperiteta. I zato ne dozvolite da nas vuku u prošlost, već neka vaš put do birališta u nedelju - bude veliki korak ka uspjehu cijele Crne Gore”, zaključio je Milatović.

Na konvenciji su osim Milatovića govorili: prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, članica Predsjedništva PES-a, doc. dr Uglješa Urošević, koordinator PES-a u Nikšiću, Miloš Vulanović u ime grupe građana “Ne damo Nikšić”, Jelena Nedović u ime “Alternative”, Milivoje Karadžić, potpredsjednik Mladih Evrope, Dušan Golović, predsjednik Opštine Plužine, Momo Koprivica, potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore, Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić. Janko Milatović, poslanik u Skupštini Crne Gore, Radislav Stanišić, predsjednik CK JKP Crne Gore i Vasilije Savovic, predsjednik odbora direktora ICM-a.