02-04-2023

Milatović: Ovo je pobjeda pomirenja, više nas neće dijeliti

Ovo je noć koju smo čekali više od 30 godina i neka nam je srećna pobjeda svih nas, poručio je novoizabrani predsjednik Jakov Milatović. Ekonomija, vladavina prava i evropske intergracije su, kako je istakao, prioritet Crne Gore.


Milatović (Foto: RTCG)

"Ovo je pobjeda pomirenja, pobjeda svih nas. Crna Gora je napravila odlučan korak naprijed i rekla ne režimu Mila Đukanovića, a korak naprijed ka evropskoj, ljepšoj, pravednijoj Crnoj Gori", rekao je Milatović.

Zahvalio se građanima na podršci.

"Snažno zakoračujemo u budućnost, ovo je istorijski dan. Sve pozivam da dostojanstveno slave, onako kakva je bila ova pobjeda. Pobjeda nove, demokratske Crne Gore", rekao je Milatović.

Poručio je da mu je zbog povjerenja građana "srce veliko".

"Biću istinski predsjednik svih građana. Nikada nas više neće dijeliti, siromašiti, i zarobljavati državu kriminalom i korupcijom", istakao je Milatović.

Poručio je i da će za svog mandata uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, ali i održavati dobre odnose sa zemljama Zapadnog Balkana.

Ekonomija, vladavina prava i evropske intergracije su, kako je istakao novi predsjednik, prioritet Crne Gore.

"Crna Gora je zemlja svih nas, nikada nas niko više neće svađati", zaključio je Milatović.

Na konferenciji Milatovića su i premijer Dritan Abazović, lider DF-a Andrija Mandić, Demokrata Aleksa Bečić, Ujedinjenjene Crne Gore Goran Danilović i drugi funkcioneri partija pobjednica parlamentarnih izbora 2020. godine...


(Portal RTCG)